K-tuoli

Harri Koskisen suunnittelema K-tuoli lunasti paikkansa design klassikoiden joukossa heti syntyessään. Tuolin samanaikaisesti kevyt ja tukeva olomuoto on juuri sitä mitä hyvältä nykyaikaiselta tuolilta vaaditaan. Kevyen tuntuinen rakenne ei vie henkistä tilaa ahtaista kodeista tai toimistoista, mutta siinä istuu mukavasti. K-tuolissa voi etsiä itselleen erilaisia mukavia asentoja, siinä ei tarvitse jäykistellä, vaan se antaa mahdollisuuden rentoutumiselle.

Suunnittelijan itsensäkin mielestä K-tuolissa on kaikki kohdallaan. Hauskinta K-tuolissa on sen retkituolia muistuttavat putkijalat ja lepotuolin mukavuus, yllättävä yhdistelmä. Yllättävä on myös verhoilu, paperinarun ja puuvillan yhdistelmästä kudottu kangas.

K-tuoli on saanut myös yhtä viidesosaa pienemmän version. Pikku Koo on neljän ruuturivin levyinen kun isoon Koohon ruuturivejä mahtuu viisi. Pienempi tuoli oli erityisesti japanilaisten toive.

Harri Koskinen on vuonna 1970 Karstulassa syntynyt maalaistalon poika. Lukion kuvaamataidon opettaja havaitsi lahjakkuuden ja yllytti opiskelemaan muotoilualaa. Harri Koskinen on toinen suomalainen Kaj Frankin lisäksi joka on vastaanottanut italialaisen Compasso d’Oro -palkinnon, kultaisen harpin, Milanon Triennaalissa.

Toimittaja: Hanna Sumari
Kuvauksen tuoli: Woodnotes ,www.woodnotes.fi

(T.i.l.a. 1.11.2006)

Lue myös:

    Uusimmat