Jyväskylän koronakaaoksen taustalla ei ole pelätty virusmuunnos – valtava määrä ihmisiä silti karanteenissa

4:38
Katso videolta jyväskyläläisten mietteitä koronatilanteesta ja sen hoitamisesta: "Olen pettynyt"

Jyväskylän koronatartuntojen taustalla ei ole virusmuunnos, tiedottaa Jyväskylän kaupunki. Lopulliset testitulokset valmistuivat tänään.

Terveydenhuollossa ollaan erittäin helpottuneita tuloksesta, kaupunki kuvailee.

– Koronaa sairastavia ihmisiä on meillä ennätyksellinen määrä eri puolilla kaupunkia. Jos kyse olisi ollut muuntoviruksesta, olisi ollut selvää, että se olisi aiheuttanut runsaasti lisätartuntoja perhepiirissä ja asuinkunnissa. Riski siitä, että se olisi levinnyt jossain kohtaa myös karanteenien ulkopuolelle, olisi kasvanut. Nyt on kuitenkin toivoa siitä, että tämä pysähtyy asetettujen karanteenien sisälle, lääkäri Ilma Käsmä toteaa kaupungin tiedotteessa.

Jyväskylän koronatilanne huonontui nopeasti, kun kaupungissa lähti liikkelle kaksi tartuntaketjua kuntosalilta ja baarista.

Karanteenissa yli 1400

Jyväskylässä on asetettu karanteeniin tällä hetkellä yli 1400 ihmistä. Karanteenit liittyvät pääosin baarista liikkeelle lähteneisiin tartuntoihin sekä lasten ja nuorten harrastuksissa levinneisiin ja kouluihin siirtyneisiin tartuntoihin.

Kuntosalilta toissa viikolla liikkeelle lähteneen tartuntaketjun lähipiirin karanteenit ovat jo pääosin purkautuneet.

– Käytännössä neljän seinän sisällä on nyt prosentti jyväskyläläisistä. Se on valtava määrä ihmisiä ja varmasti jo koettelee monen asukkaan hyvinvointia ja jaksamista, Käsmä toteaa.

Jyväskylä totesi viikonloppuna olevansa koronan leviämisvaiheessa. Uusi viikko on alkanut koronan osalta kuitenkin maltillisesti, sillä kaupungissa todettiin eilen tartuntoja 19. Tänään uusia tartuntoja on ilmennyt 13.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja