JYPille tukku sopimuksia – tilastojumbokin saa jatkaa Jyväskylässä

SM-liigassa odotuksiin nähden heikon kauden pelannut JYP teki jatkosopimuksen Nolan Yonkmanin, Eetu Laurikaisen, Mikko Kaltevan ja Jani Tuppuraisen kanssa. 

Puolustaja Yonkmanin sopimusta jatkettiin tämän kauden loppuun. Maalivahti Laurikainen ja Tuppurainen tekivät jatkon kevääseen 2020 asti. Puolustaja Kaltevan jatkodiili kattaa pelaamisen kevääseen 2021 asti. 

–  Eetu Laurikainen on pelannut vahvan ja tasaisen kauden epätasaisesti pelanneen joukkueemme takana, JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari sanoi JYPin tiedotteessa. 

–  Yonkman tuo tuhannen ammattilaisottelun kokemuksellaan joukkueeseen kovuutta, johtajuutta ja puolustustaitoja. Hän tekee joukkueesta kollektiivisesti voimakkaamman nyt kauden loppuun asti.

 Jani Tuppurainen ja Mikko Kalteva ovat kuluvan vuosikymmenen kärkikaksikko JYPin plus-miinustilastossa.

– Jani Tuppurainen on hyvä esimerkki nuorille pelaajille tavoitteellisesta huippu-urheilijasta. Hän on myös esimerkki siitä, että Liigan huipulle voi ehtiä, vaikka pelaisi 25-vuotiaana vielä Mestistä, Holtari sanoi. 

– Kaltevan alkukausi on ollut vaikea, ja plus-miinuslukema on joukkueemme heikoin. Otteet ovat nyt paranemaan päin, ja muutenkin Kaltevan pelipanosta on syytä arvioida pitemmällä aikajänteellä kuin pelkän alkukauden perusteella. Parhaimmillaan Kalteva on hyvänä yleispuolustajana tärkeä osa voittavaa joukkuetta, Holtari sanoi. 

Alla raportti Kärppien voitto-ottelusta. 


Lue myös:

    Uusimmat