Juuston suosio kasvaa Euroopassa

Juuston kulutus on lisääntynyt monessa Euroopan maassa samaan aikaan, kun maidon kulutus on vähentynyt. Juustoa käytetään nyt enemmän varsinkin kodin ulkopuolella syödyssä ruuassa, ei niinkään kotona, kerrotaan Maito ja Terveys ry:stä.

Parhaiten juusto maistuu kreikkalaisille, ranskalaisille ja islantilaisille. Näissä maissa juustoa kuluu 25 – 29 kiloa henkeä kohti vuodessa. Myös keskivertosaksalainen pistelee juustoa poskeensa vuosittain yli 20 kiloa.Suomalaiset syövät juustoa vuosittain noin 18 kiloa per henkilö.

Juuston kulutuslukuihin sisältyvät kaikki maidosta saostamalla tehdyt tuotteet. Kypsytettyjen juustojen lisäksi näitä ovat tuorejuustot, joihin lasketaan muun muassa rahka, raejuusto, feta ja mozzarella.

Suomen Gallupin viime vuonna tekemän selvityksen mukaan juusto on maitovalmisteista selvästi pidetyin. Juustosta sanoo pitäväsä ainakin jonkin verran 97 prosenttia 15 - 64 -vuotiaista suomalaisista. Juustoa syödään, koska se on hyvänmakuista ja sitä on totuttu käyttämään.

(MTV3-Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat