Juustokakut

Kevät on juhlien ja valmistujaisten aikaa. Tässä kaksi juustokakkua, jotka voi valmistaa vähintään edellisenä päivänä tai hyvin jo parikin päivää ennen juhlia. Mikäli joukossa on keliaakikkoja, voit käyttää pohjana gluteenittomia keksejä yhdessä sulan rasvan kanssa tai tattarihiutaleita yhdessä sulatetun gluteenittoman suklaan kanssa.

Suklaarusina-juustokakku

  • n. 10:lle
  • Kakkupohja:
  • 1 pkt Suklaa Cookies- tai kauramurotaikinaa
  • Täyte:
  • 4 liivatelehteä n.
  • 1 dl mangososetta (esim.vauvanruoka)
  • 100 g sitruunatuorejuustoa
  • 2 dl suklaarusinoita
  • ½ dl sitruunamehua tai sitrus-, manteli- tms. likööriä
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sokeria
  • 2½ dl kevytvispikermaa (20%)
  • Päälle:
  • 50 g valkosuklaarouhetta
  • 1 dl suklaarusinoita

Painele sulanut taikina irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle. Paista 200 asteiseen uunin alimmalla tasolla 10-15 min, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä. Liuota liivatteita kylmässä vedessä 10 min.

Kuumenna mangosose kiehuvaksi esim. mikrouunissa lasissa. Puristele liivatteet pois liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi soseeseen.

Lisää seos tuorejuustoon samaten kuin suklaarusinat ja muut maustavat ainekset. Vatkaa kerma sokerien kanssa vaahdoksi erikseen ja yhdistä siihen varovasti juustomangoseos.

Kaada hyytelö torttupohjalle. Hyydytä jääkaapissa.

Koristele ennen tarjoilua valkosuklaalastuin ja suklaarusinoin.

Mango-juustokakku

  • n. 10-15:lle
  • Kakkupohja:
  • 1 pkt Suklaa Cookies- tai kauramurotaikinaa
  • Täyte:
  • 6 liivatelehteä
  • ½ dl mangotölkin lientä
  • 1 tlk säilykemangoa soseena (n. 250 g / 400 g)
  • 300 g maustamatonta tuorejuustoa
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ dl sitruunamehua tai sitrus-, manteli- tms. likööriä
  • 4 dl kuohukermaa (2 tlk)
  • Päälle:
  • 3 dl mangososetta (esim. lastenruokasosetta)
  • 4 liivatetta
  • Koristeeksi:
  • 1 tlk säilykemangoa viipaleina
  • kermapursokkeita
  • hopeakuulia

Painele sulanut taikina irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle. Paista 200 asteiseen uunin alimmalla tasolla 10-15 min, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.

Liuota liivatteita kylmässä vedessä 10 min. Kuumenna ½ dl mangolientä kiehuvaksi esim. mikrouunissa lasissa. Puristele liivatteet pois liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi liemeen. Lisää seos tuorejuustoon samaten kuin soseutettu mango ja muut maustavat ainekset.

Vatkaa kerma vaahdoksi erikseen ja yhdistä siihen varovasti juustomangoseos. Kaada hyytelö torttupohjalle. Hyydytä jääkaapissa.

Liuota koristehyytelön liivatteet myös ensin kylmässä vedessä. Puristele liivatteet pois liotusvedestä ja sulata ne mangososeen kanssa (n. ½ dl) kiehuvaksi esim. mikrouunissa lasissa. Lisää loppu sose joukkoon.

Levitä seos juustotäytteen päälle ja anna hyytyä vähintään seuraavaan päivään. Koristele ennen tarjoilua.

Reseptit: Arja Savela

Lue myös:

    Uusimmat