MTV Uutisten tieto: Postin työriitaan ei saatu sopua

Postin pakettilajittelijoiden sitkeään kiistaan ei saatu MTV Uutisten tietojen mukaan maanantaina ratkaisua, vaikka sopua haettiin koko päivän ajan.

Esillä on ollut malli, jossa 700 pakettilajittelijan työkiista ja työehdot voidaan ratkaista ilman Medialiittoa.

Medialiitto hylkäsi eilen neljän hengen selvitystyöryhmän ehdotuksen Posti Palvelut Oy:n yrityskohtaisesta sopimuksesta, jossa olisi noudatettu Posti- ja logistiikka-alan työehtoja.

Ratkaisun avaimet ovat erityisesti Postin ja PAU:n käsissä. Palta puolestaan odottaa pakettilajittelijoiden kiistan ratkaisua ennen kuin jatkoneuvotteluja Postin varsinaisesta työehtosopimuksesta voidaan jatkaa. Käytännössä valtakunnansovittelijan viimeisin sovintoehdotus olisi sellainen, että Palta ja PAU voivat hyväksyä sen nopeasti.

Pakettilajittelijat voidaan siirtää takaisin PAU:n sopimuksen piiriin tai Posti Palvelut Oy:hyn voidaan tehdä oma yrityskohtainen sopimus.

Äärimmäisin ratkaisu olisi, että Posti joutuisi vetäytymään tekemästään liikkeenluovutuksesta. Silloin valtio-omistaja voisi joutua erottamaan Postin nykyisen hallituksen tai Postin hallitus voisi tehdä johtopäätöksensä ja erota itse.

MTV Uutisten tietojen mukaan tämä vaihtoehto ei ollut ainakaan vielä aamulla ensisijainen ratkaisu Postin pakettilajittelijoiden työriidan ratkaisuksi.  

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja