Ei yllätystä – Jussi Halla-aho valittiin jatkamaan perussuomalaisten puheenjohtajana

Perussuomalaisten puoluekokous on odotetusti valinnut Jussi Halla-ahon jatkamaan puolueen puheenjohtajana. Vaaliin ei ilmaantunut vastaehdokkaita, joten valinta kaksivuotiskaudelle oli yksimielinen.

Perussuomalaisten kaksipäiväinen puoluekokous alkoi tänään Tampereella. Puheenjohtajiston lisäksi kokouksessa valitaan tänään uusi puoluesihteeri tehtävän jättävän Riikka Slunga-Poutsalon tilalle.

Puoluesihteeriksi pyrkii 12 henkilöä. Tehtävä on merkittävä, sillä puoluesihteeri johtaa puoluetoimistoa ja vastaa puolueen järjestötoiminnasta. Ehdokkaat ovat Jarno Eerola, Simo Grönroos, Ilpo Heltimoinen, Jyrki Lohi, Arto Luukkanen, Riku Nevanpää, Mira Nieminen, Jyrki Niittymaa, Markku Palomäki, Maiju Tapiolinna, Tanja Vahvelainen ja Antti Valpas.

Paikoista puheenjohtajistossa käydään kisaa

Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi ehdolla ovat Leena Meri ja Riikka Purra. Nykyinen ensimmäinen varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari siirtyy europarlamentaarikoksi Brysseliin.

Toisen varapuheenjohtajan paikkaa tavoittelevat Arja Juvonen, Mika Niikko, Sakari Puisto ja Heikki Tamminen. Puolueella ei ole ollut toista varapuheenjohtajaa sen jälkeen, kun vakavan varoituksen puolueen eduskuntaryhmältä saanut Teuvo Hakkarainen erosi tehtävästä pahoinpitelyjupakan jälkeen.

Kolmantena varapuheenjohtajana jatkoa havittelee eduskunnan toinen varapuhemies Juho Eerola kilpakumppaninaan Jari Ronkainen.

Kokouksen henkilövalintojen odotetaan olevan selvillä tänään kello 19.30 mennessä.

Sunnuntaina puoluekokouksessa kuullaan muun muassa puheenjohtajan linjapuhe.

Lue myös:

    Uusimmat