Jussi Niinistö: Perustuslakiasiantuntija Martin Scheinin painostaa eduskuntaa – professori odottaa Suojelupoliisin kannanottoa: "Niinistö sahaa omaa oksaansa"

Perustuslakiasiantuntijoiden roolista käydään tulista keskustelua 1:31
Perustuslakiasiantuntijoiden roolista käydään tulista keskustelua.

Eduskunnan puhemiesneuvosto päätti viime viikolla lähettää tiedustelulait takaisin valiokuntiin, koska huoli perustuslaillisista ongelmista heräsi professorien twiittien perusteella.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) syytti tänään blogissaan erityisesti perustuslakiasiantuntija, professori Martin Scheininiä eduskunnan painostamisesta. Scheinin sanoo MTV Uutisille, että asiasta on päättänyt eduskunta ja asia on normaalisti eduskunnan päätettävissä.

– Ennemmin näyttää siltä, että ministeri yrittää painostaa eduskuntaa ohittamaan sille kuuluvat asianmukaiset prosessit ja päättämään asioista hätiköiden, sanoo Scheinin MTV Uutisille.

Scheininin mielestä Jussi Niinistö "sahaa omaa oksaansa" siinä mielessä, että Suojelupoliisi ja sotilastiedustelu kiusaantuvat, jos huomiota yritetään siirtää pois itse asiasta.

Scheinin sanoo odottavansa, että Suojelupoliisi ja sotilastiedustelu irtautuisivat puolustusministeri Niinistön lausunnoista.

Lue myös:

    Uusimmat