Mainos

Jussi jätti IT-alan viisi vuotta sitten ja perusti oman pienpanimon – nyt verotuen leikkaussuunnitelmat huolettavat: "Onko oikea hetki tehdä hankintoja?"

1:47
Alan verotuen tulevaisuus huolettaa pienpanimoissa.

Pienpanimoissa on herännyt huoli alan verotuen leikkauksesta. Pienpanimoiden saama alkoholiveron huojennus on yritystukien leikkausmahdollisuuksia selvittäneen työryhmän listalla.

Tuusulalaisen pienpanimon Maku Brewingin panimoyrittäjä Jussi Tamminen sanoo, että parina viime vuonna alalle on tullut helpotuksia mutta nyt huolettaa, kääntyykö poliitikkojen suhtautuminen alaan.

Yritystukien leikkausmahdollisuuksia syksyllä selvittänyt työryhmä ei nähnyt kovin vahvoja perusteita pienpanimoiden verotuelle ainakaan nykyisessä muodossa ja laajuudessa. Työryhmän raportin mukaan pienpanimoiden verotuen määrä on kasvanut muun muassa alkoholiveron korotusten myötä.

Tilanne pistää pienpanimoyrittäjän pohtimaan, kannattaako nyt investoida ja kasvaa. Tammisen yritys miettii parhaillaan uusien laitehankintojen tekemistä.

– Riski on tietenkin siinä, että onko nyt aika tehdä hankintoja, sanoo Jussi Tamminen MTV Uutisille.

Yritystukien leikkausyritykset ovat yleensä päättyneet laihoin tuloksin. Rinteen hallituksen syksyn budjettiriihen jälkeen otsikoihin nousi parafiininen diesel, jonka tuesta päätettiin leikata 120 miljoonaa euroa. Pääministeri Antti Rinteen (sd.) mukaan yritystukien lisäleikkauksista tehdään päätöksiä vuoden kuluttua.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja