Jürgen Klopp vetosi Liverpoolin kannattajiin: "Pysykää mahdollisimman paljon kotonanne"

Liverpool varmisti ensimmäisen valioliigamestaruutensa – Onko Jürgen Kloppin johdolla alkamassa Liverpoolin valtakausi? 11:42
MTV Uutiset Livessä pohdittiin, onko Liverpool luomassa dynastiaa.

Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp vetoaa seuran kannattajiin, että he juhlisivat jalkapallon Englannin Valioliigan mestaruutta turvallisesti.

Kloppin avoin kirje kannattajille julkaistiin Liverpool Echo -lehdessä.

– Intohimonne on myös minun intohimoni, mutta nyt tärkeintä on, ettei tällaisia julkisia kokoontumisia pidetä, Klopp pyysi.

Liverpoolin ensimmäinen liigamestaruus 30 vuoteen varmistui myöhään torstaina, kun Manchester City hävisi vieraspelinsä Chelsealle. Tuhannet kannattajat juhlivat mestaruutta Pier Headin alueella perjantaina ja lauantaina.

Kannattajilla oli runsaasti soihtuja ja ilotulitteita. Juhlinta ei sujunut ongelmitta, vaan aiheutti loukkaantumisia ja yhteenottoja poliisien kanssa. Viranomaisten mukaan poliiseja muun muassa heiteltiin pulloilla.

Klopp pyysi kannattajia pysyttelemään mahdollisimman paljon kotioloissaan.

– Olemme sen velkaa yhteisössämme haavoittuvimmassa asemassa oleville, meille niin paljon antaneille terveydenhuollon työntekijöille ja poliisille sekä paikallisille viranomaisille, hän sanoi viitaten koronaviruspandemiaan.

– Kun aika on oikea, me juhlimme. Nautimme tästä hetkestä ja väritämme kaupungin punaiseksi, saksalaisluotsi kuvaili.

Seuran lisäksi muun muassa Liverpoolin pormestari Joe Anderson on tuominnut kannattajien riehumisen.

Klopp jakoi faneille myös vuolaita kehuja kuluvasta kaudesta.

– Rakastan intohimoanne, laulujanne, sitä ettette hyväksy tappioita, sitoutumistanne, ymmärrystänne pelistä ja uskoanne siihen, mitä teemme.

Lue myös:

    Uusimmat