Juonipaljastuksia! Viime yönä nähtiin hurja Game of Thrones -jakso – tämä kaikki tapahtui lähes puolitoistatuntisessa eepoksessa

Game of Thronesin kahdeksannen kauden kolmas jakso keskittyy kauan odotettuun taisteluun.

Sisältää juonipaljastuksia Game of Thrones -sarjan kahdeksannen kauden kolmannesta jaksosta!

Viimeisen Game of Thrones -kauden kolmas jakso tarjosi kauan odotetun yhteenoton elävien ja kuolleiden välillä. Jon Snown ja Daenerys Targaryenin johtamat armeijat haastoivat Yön kuninkaan johtaman valkoiset kulkijat.

The Long Night -nimellä kulkeva jakso lähtee heti käyntiin vaikuttavalla kohtauksella, kun yllättäen paikalle saapunut Melisandre sytyttää Daenerysin Dothraki-armeijan miekat tuleen ja armeija hyökkää valkoisten kulkijoiden kimppuun. Nerokkaasti tuotetussa, kauhua huokuvassa kohtauksessa Dothraki-armeijan miekat sammuvat hiljattain etäisyydessä, kun valkoiset kulkijat popsivat koko porukan alkupalaksi.

Käytännössä koko puolitoistatuntinen on pelkkää miekkojen kalinaa. Kyseessä on eittämättä suurin ja pisin taistelu, joka sarjassa on tähän mennessä nähty.

Ensimmäinen varteenotettava kuolema nähdään taistelun alkumetreillä, kun Yövartiota johtava Edd saa surmansa Samwell Tarlyn silmien edessä. Edd on ollut sarjassa mukana ensimmäisestä kaudesta lähtien.

Jaksossa saadaan hyvä kuva valkoisten kulkijoiden armeijan todellisesta voimasta, kun se vyöryy elävien päälle niin kovalla voimalla, että he joutuvat perääntymään Talvivaaran muurien suojaan. Muuri ei kauaa pidä eläviä suojassa, vaan kuolleet vyöryvät muurien yli.

Jakson sankarillisin kohtaus nähdään, kun kuolleiden riveissä taisteleva jättiläinen murtaa Talvivaaran portit. 13-vuotias Lyanna Mormont haastaa jätin, joka nappaa lapsen valtavan kouransa puristuksiin. Urhea Lyanna onnistuu kuitenkin tökkäämään lohikäärmelasista tehdyllä tikarilla jättiläistä silmään. Jätti kaatuu, mutta yhteenotto johtaa myös nuoren, Mormontin suvun johtajan ennenaikaiseen kuolemaan.

Yhteistyö on jaksossa vahva teema. Jon Snow ja Daenerys Targaryen ottavat Yön kuninkaan kanssa yhteen lohikäärmeiden selässä. Theon Greyjoy suojelee urhoollisesti Brandon Starkia, joka on Yön kuninkaan pääkohde. Vastentahtoisesti naimisissa hetken olleet Sansa ja Tyrion jakavat tunteikkaan hetken Talvivaaran kryptassa, kun kuolleet murtavat tiensä sen sisälle. Sarjan kolmannella ja neljännellä kaudella yhdessä liikkuneet Sandor "Hurtta" Clegane ja Arya Stark taistelevat rinnakkain.

Hurtan ja Aryan kanssa kuolleita vastaan painii myös moneen kertaan henkiin herätetty Beric Dondarrion, joka kuolee viimeistä kertaa uhratessaan itsensä, jotta Arya ja Hurtta jäisivät henkiin. Muurien ulkopuolella lohikäärmeen selästä pudonnut Jon Snow koittaa haastaa Yön kuningasta, joka vetää ässän hihasta herättäen kaikki taistelun aikana kuolleet ihmiset armeijaansa. Jon jää kuolleiden ympäröimäksi ja hänet pelastaa Daenerys lohikäärmeineen.

Yön kuninkaan loppu näyttää tulleen, kun Daenerys sylkee lohikäärmeellään tulta tämän niskaan. Katsojien ja Daenerysin yllätykseksi lohikäärmeen liekit eivät tepsi ja Yön kuningas jatkaa kulkuaan kohti Brandon Starkia, jota Theon suojelee yksin.

Aikanaan Talvivaaran Branilta anastanut Theon on nyt ainoa tulppa Yön kuninkaan ja viimeisen miespuolisen Starkin välissä. Teoistaan raskaasti sarjan aikana maksanut Theon saa tunteikkaan lopun, kun Bran antaa hänelle hyväksyntänsä. Theon ryntää haastamaan Yön kuningasta ja saa surmansa tämän miekasta.

Toisaalla Jon Snow tekee kaikkensa jahdatakseen Yön kuningasta. Viimeiset kaudet ovat rakentuneet näitä hetkiä varten, Jon Snow on ollut napit vastakkain Yön kuninkaan kanssa ennenkin. Tällä kertaa edessä sattuu olemaan Daenerysin entinen lohikäärme Viserion, joka on nykyään Yön kuninkaan leivissä. Jon Snown kamppaillessa lohikäärmeen kanssa, ei Yön kuninkaan ja Branin välillä ole enää ketään.

Jakson yllättävin hetki nähdäänkin, kun Yön kuningas on valmis lyömään Branin hengiltä. Branin sisko Arya hyppää varjoista Yön kuningasta kohti, tämä nappaa nuorta naista kaulasta kiinni. Arya tiputtaa veitsensä toiseen käteensä ja iskee Yön kuninkaan kuoliaaksi Valyrianin teräksestä valmistetulla tikarilla. Tämä yllättävä liike päättää taistelun.

Kenties jakson surullisin hetki nähdään taistelun päätyttyä, kun Jorah Mormont kaatuu kuolleena maahan. Jorah suojeli taistelun loppuhetkillä Daenerysta, jota hän on palvellut koko sarjan alusta alkaen. Daenerys suree Jorahin kuolleen ruumiin päällä saaden seuraa pahasti haavoittuneesta lohikäärmeestään Drogonista.

Sarjasta poistui viellä yksi hahmo ennen kuin lopputekstit pyörähtivät käyntiin. Punainen nainen, Melisandre poistui Talvivaaran tuhoutuneista porteista ja jätti hänet nuorena pitäneen kaulakorun taakseen. Vanha papitar lyyhistyi kaulakorun jätettyään kuolleena kylmään maahan, kuten hän jakson alussa ennakoi Davos Seaworthille.

Sarjan kahdeksannen kauden kolmas jakso jätti taakseen ison määrän ruumiita. Tällä hetkellä pääkaupungissa armeijaansa kokoava Cersei Lannister näyttää olevan niskan päällä, sillä suurin osa rautavaltaistuinta tavoittelevan Daenerys Targaryenin armeijasta pyyhkiytyi taistelun mukana kuolleiden kirjoihin. Seuraavaksi odotukset suuntautuvatkin Cersein ja Daenerysin yhteenottoon ja viimeiseen taisteluun Westerosin hallinnasta.

Game of Thronesin viimeinen tuotantokausi C Morella.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja