Mainos

Junaonnettomuus Iin lähellä

Pikajuna ja raskaassa lastissa ollut pakettiauto törmäsivät Pohjois-Iissä Olhavan ja Iin välisellä rataosuudella keskiviikkona hieman kello 15:n jälleen. Turmassa loukkaantui yhdeksän ihmistä, joiden vammat eivät ole kuitenkaan hengenvaarallisia. Osalla vammat ovat melko lieviä. Lisäksi moni matkustaja sai pieniä kolhuja. Onnettomuushetkellä junassa oli noin 50 matkustajaa.

Junan veturi ja yksi vaunu kaatuivat. Veturi pyöri ympäri useita kertoja törmäyksen jälkeen ja lensi 30 metriä metsään kyljelleen. Kolme muuta vaunua putosivat kiskoilta, mutta ne pysyivät pystyssä. Auto romuttui täysin, mutta sen kuljettaja ei loukkaantunut.

Liikenne poikki toistaiseksi

Toistaiseksi liikenne on Kemin ja Oulun välillä poikki. Matkustajat kuljetetaan onnettomuuspaikan ohi linja-autoilla. VR:n arvioiden mukaan onnettomuus hankaloittaa ainakin Rovaniemeltä aikataulun mukaan kello 18.20 lähtevän yöpikajunan kulkua. Onnettomuusjuna oli tulossa Rovaniemeltä ja matkalla Oulun kautta Kajaaniin. Onnettomuus sattui vartioimattomassa tasoristeyksessä noin 50 kilometriä Oulusta pohjoiseen.

Alkoholilla ei osuutta


Pelastustehtäviin osallistui päivän ja illan aikana kaikkiaan 18 yksikköä lähikunnista. Junan ja auton kuljettajilla ei ollut alkoholia veressä, kertoi komisario Taisto Isokangas Haukiputaan poliisista. Tilanne tapahtumapaikalla oli rauhallinen heti alkuillasta, ja kaikki matkustajat oli saatu jatkamaan eteenpäin. Raivaustöitä jatkettiin myöhään illalla. VR:ltä kerrottiin illalla, että korvaavat matkustajien kuljetusjärjestelyt koskevat useita pohjoisesta etelään kulkevia junia.

Myös Helsingistä pohjoiseen tänään lähteneille parille junalle turma aiheutti poikkeusjärjestelyjä. Onnettomuustutkintakeskuksen johtajan Kari Lehtolan mukaan onnettomuutta tutkimaan asetetaan huomenna tutkintalautakunta. Paikan päälle on matkalla kaksi keskuksen tutkijaa selvittelemään tilannetta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.