Julkkistylisti paljastaa: Tällaista on työskenteleminen maailmantähtien kanssa

Useiden Hollywood-tähtien kanssa työskennellyt arvostettu hiusstylisti Philip B paljasti Helmelle, ettei julkimoiden kanssa työskentely ole aina pelkkää ruusuilla tanssimista. Mies on vuosien saatossa joutunut jopa kieltäytymään leikkaamasta asiakkaikseen haluavien maailmantähtien hiuksia heidän huonon käytöksensä vuoksi.

Kokonaisvaltaisiin hiustenhoitokokemuksiin tähtäävä julkkistylisti Philip B on nähnyt työssään sekä maailmantähtien ajatustenkulun parhaat että huonoimmat puolet.

– Jotkut julkkikset ovat aivan mahtavia, mutta jotkut eivät elä tässä maailmassa, Philip B myöntää.

Hollywoodissa on tärkeää osata sanoa ei

Vuosia maailmantähtien hiusten kanssa töitä paiskinut julkkisstylisti Philip B pitää äärimmäisen tärkeänä sitä, että jokainen ammattilainen tuntee oman arvonsa tehdessään työtään. Joskus se tarkoittaa käytännössä sitä, että omista arvoistaan joutuu pitämään tiukastikin kiinni.

– Jos aikoo työskennellä jonkun kanssa on tärkeää pitää huoli siitä, että ihmissuhde toimii molempiin suuntiin, stylisti toteaa.

Hiusstylistille ihmissuhteen toimiminen tarkoittaa tietenkin enimmäkseen antamista – hiustenleikkuun muodossa. Arvostuksen on kuitenkin tärkeä olla läsnä myös kampaajan penkkiin istuttaessa.

Julkkistylisti paljasti totuuden myös usein julkkiksiin liitetystä myytistä – nimittäin diivailusta. Philip B myöntää, että hän on joutunut kieltäytymään tekemästä työtään hankalien asiakkaiden käytöksen vuoksi.

– Minulle on käynyt niin, Philip B toteaa vakavana.

Tuuleeko huipulla?

Kampaamoalan kovan linjan ammattilainen kertoo huomanneensa, että maailmantähtien käytökseen vaikuttaa voimakkaasti se, missä vaiheessa he ovat urallaan.

– Kun he ovat matkalla huipulle, heillä on tapana elää pää pilvissä, mutta kun suosio alkaa hiipua, on heillä tapana nöyrtyä, Philip B kertoo kokemuksesta.

Raketin lailla tähtitaivaalle singahtaneet tähdet ovat julkkistylistin mukaan usein kaikkein hankalampia asiakkaita – ja ennen kaikkea hukassa itsensä kanssa.

– Jos he lyövät tiensä läpi tähtiin hetkessä, he ovat helposti pihalla. Jos he taas etenevät urallaan hitaasti, mutta varmasti, ovat he yleensä nöyrempiä, Philip B analysoi.

Julkkistylisti huomauttaa, että on ihmisluonnon tapaista reagoida vahvasti hurjaan suosioon.

– Jos joku saa yhtäkkiä hurjasi huomiota, narsismi saattaa saada ylivallan, Philip B toteaa.

Julkisuuden paineet ovat kovat

Julkkisstylisti kertoo huomanneensa työssään voimakkaana myös julkisuuden aiheuttamat negatiiviset vaikutukset itse tähtiin. Keskellä hurjia odotuksia ja paineita ei kovinkaan kivi välttämättä kestä loputtomiin

– On näyttelijöitä, jotka ovat onnettomia. He elävät keskellä epävarmuutta, Philip B toteaa.

Kampaajan on käytönnössä vaikea tehdä työtään, jos asiakkaan itsetunto on kuihtunut olemattomiin. Tuolloin harva on tyytyväinen hiuksiinsa, vaikka kampaaja tekisi ihmeitä.

– Heitä ei ole edes mahdollista saada näkemään itseään objektiivisesti, vaikka heidän tilanteensa onkin usein vallan mainio, Philip B huokaa.

Julkkistylisti kertoo, että itsetuntonsa kadonneita tähtiä ei olisi helppo tunnistaa ulkoisen olemuksen perusteella.

– Kun kamerat suljetaan, he muuttuvat täysin. He vajoavat kuin toiseen tietoisuuteen ja masennukseen. Ja kun kamerat laitetaan päälle he ovat jälleen normaaleja, Philip B kauhistelee.

Paras asiakas on asiakas joka arvostaa

Vaikka Philip B on jo vuosia ollut useiden Hollywood-tähtien luottohenkilö hiustenhoidossa, nauttii mies yhä työskentelystä myös ihmisten kanssa, jotka eivät räpyttele silmiään parrasvaloissa. Tavalliset ihmiset Philip B ottaa asiakkaina siinä missä julkimotkin.

– Nautin työskentelystä tavallisten ihmisten kanssa, julkkistylisti hymyilee.

Vaikka työ Hollywood-julkkisten kanssa saattaa ajoittain aiheuttaa harmaita hiuksia konkaristylistillekin, saa Philip B energiaa tasapainoisista ja elämäniloisista kuuluisista asiakkaistaan.

– Nautin työskentelystä myös sellaisten julkisuudesta tuttujen henkilöiden kanssa, jotka arvostavat elämää, Philip B toteaa.

Työssään menestynyt kampaamoalan visionääri on oppinut yhtä sun toista asiakkailtaan.

– On tärkeää rakastaa itseään, mutta sitä ei ole syytä ottaa turhan vakavasti, Philip B toteaa leveästi hymyillen.

MTV3/Helmi

Kuvat: Philip B, Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja