Jukureiden NHL-laina debytoi jäätävällä tavalla SM-liigassa – "Vain hyvää sanottavaa sarjasta"

1:55
Videolla Vitali Abramovin haastattelu.

Jukureiden NHL-laina Vitali Abramov hyppäsi jäätävällä tavalla mukaan SM-liigaan. Abramov debytoi Jukureiden paidassa torstain kierroksella ottelussa Ässiä vastaan.

Ja millaisen debyytin hän tekikään.

Ottelun kolmannessa erässä Abramov vei Jukurit 2–0-johtoon komean soolon päätteeksi. 22-vuotias hyökkääjä murtautui Ässien puolustuksen läpi näyttävillä harhautuksilla, minkä jälkeen hän sai vielä kiekon Ässät-vahdin Sami Aittokallion selän taakse.

Jukureiden 2–0:

1:18

Ässät nousi kuitenkin rinnalle. Jatkoajalla Jukureille tuomittiin rangaistuslaukaus. Tätä ampumaan lähti Abramov, joka ei erehtynyt.

Venäläishyökkääjän 3–2-osuma näkyy alta:

1:45

– Ensimmäinen voitto meille – siitä pitää olla iloinen. Toki, emme halunneet, että tämä menisi jatkoajalle. Meidän olisi pitänyt lyödä peli poikki jo kolmessa erässä. Mutta noh, näin käy joskus. Onneksi voitto tuli jatkoajalla, Abramov mietti pelin jälkeen C Morella.

Abramov viittasi siihen, miten Ässät nousi loppuhetkillä kahden maalin takaa rinnalle. 2–2-tasoitusmaali syntyi kaksi sekuntia ennen kolmannen erän loppua.

Yleisesti Abramov piti näkemästään ja kokemastaan.

– Tämä on hyvä liiga. Tasokas peli, kaksi hyvää joukkuetta, kovaa kamppailua ja vauhti tapissa. Minulla on vain hyvää sanottavaa sarjasta, Abramov totesi.

Abramov on lainalla SM-liigassa NHL-seura Ottawa Senatorsin riveistä. Ennen torstain Ässät-ottelua Abramov oli ehtinyt harjoitella Jukureiden kanssa vain muutaman kerran.

– En ole vielä 100-prosenttisessa kunnossa. Mutta olen iloinen, että pääsin pelaamaan, ja että pystyin auttamaan joukkuettani. Toivottavasti pystymme jatkamaan voittojen tiellä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja