Jukka Jalonen Leijonien valtavasta MM-pettymyksestä: "Ei mikään puu kasva taivaaseen asti"

Jukka Jalonen kisapettymyksestä: "Mikään puu ei kasva taivaaseen asti" 2:07
Jukka Jalonen kisapettymyksestä: "Mikään puu ei kasva taivaaseen asti"

Leijonat laitettiin tylysti pihalle MM-kotikisojen mitalipeleistä, kun Kanada oli parempi puolivälierässä 4–1-lukemin. Päävalmentaja Jukka Jalonen manasi joukkueen tehottomuutta. 

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Jalonen tiivisti ottelun ratkaisun ytimekkäästi taiston tauottua. 

– Toinen joukkue oli vähän tehokkaampi maalipaikoissa. Siinä se kiteytettynä, päävalmentaja totesi. 

Leijonien mitalipeliputki arvokisoissa katkesi tylysti. Edellisen kerran Suomi jäi mitalipelien ulkopuolelle arvokisoissa keväällä 2018.

– Ei mikään puu kasva taivaaseen asti, Jalonen muotoili.

Suomi oli ottelussa kiekollisesti vahva, mutta tulosta ei saatu syntymään. Päätöserässä niska katkesi Kanadan nopeasti syntyneeseen kolmanteen osumaan.  

– Tultiin hyvin peliin mukaan, muutenkin pelattiin hyvää lätkää pääosin. 3–0-maaliin asti oltiin mielestäni niskan päällä. Pelattiin juuri niin kuin piti pelata Kanadaa vastaan. Saatiin hyvin ote ekassa erässä ja tavallaan peliä hallittiin.

Maalinteon tehottomuus koitui Leijonien kohtaloksi ratkaisevassa ottelussa. Mikäli osuma olisi saatu Kanadaa vastaan aiemmin aikaan, olisi ottelun kulku voinut olla toinen.

– Kun teet maalin, se vapauttaa energiaa ja tuo otteisiin erilaista tatsia. Me ei sitä saatu kuin ihan lopussa, vähän liian myöhään. Jos oltaisiin tehty 2–1-kavennus tai 1–1-tasoitus, niin peli olisi ollut ihan erilainen, mutta turha jossitella. Ei oltu tarpeeksi tehokkaita ja parempi joukkue meni jatkoon, Jalonen tiivisti. 

Kanadan turnaus jatkuu MM-välierässä Latviaa vastaan. Toinen välieräpari on Saksa–Yhdysvallat. 

Lue myös:

    Uusimmat