Juhliin Helsingissä osallistuneella todettiin koronatartunta – koko kuusikymmenpäinen seurue nyt karanteenissa: "Laajemmasta tapauksesta kyse, juhlissa ei ollut pelkästään helsinkiläisiä"

9:58
Helsingin kaupungin terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen kommentoi tuoreita tietoja koronavirustapauksesta, joka liittyy noin 60 hengen yksityisjuhliin.

Maanantaina tuli ilmi tapaus, jossa yksityisissä juhlissa Helsingissä käyneellä henkilöllä todettiin jälkikäteen koronavirustartuna.

Arvioiden mukaan noin kuutisenkymmentä ihmistä altistui mahdollisesti koronavirukselle. Terveysviranomaiset ovat tavoittaneet kaikki juhliin osallistuneet.

Helsingin kaupungin terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarisen mukaan, kaikki juhlissa olleet on nyt tavoitettu. Haasteellisen Helsingin terveydenhuollolle tilanteesta teki se, että osa vieraista asuu pääkaupungin ulkopuolella.

– Tässähän on sillä tavalla laajemmasta tapauksesta kyse, että juhlissa ei ollut pelkästään helsinkiläisiä. Ihmisiä on jäljitetty ja heille on soiteltu viimeisen vuorokauden aikana ja edelleen annetaan sitten lisäohjeita sen mukaan, kun tarvitaan, Lukkarinen kommentoi MTV Uutiset Livelle tiistaina.

Kaikki juhliin osallistuneet ovat nyt karanteenissa, eikä lisätartuntoja ole Lukkarisen tietojen mukaan todettu.

– Heitä on ympäri Suomea, joten en voi kaikkien osalta ottaa kantaa. Mutta Helsingissä olevien osalta en ole kuullut, että tartuntaa olisi heiltä löytynyt, Lukkarinen sanoo.
 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja