Juhlat kuoleman kunniaksi

Juhlasuunnittelija Sari Slawuta järjestää ja toteuttaa juhlia muun muassa hääparien ja syntymäpäiväsankarien suurina päivinä. Rohkein yhteydenotto tuli asiakkaalta, joka ilmoitti suorasukaisesti menehtyvänsä pian.

Hätkähdyttävä toimeksianto on painunut Juhla Haltiatar -yrityksen omistajan Sari Slawutan mieleen. Hän sai sähköpostia henkilöltä, jonka pyyntö ei ollut tavanomaisesta päästä.

− Kyseinen ihminen kertoi olevansa hyvin sairas. Hän halusi kutsua läheisensä koolle ja järjestää juhlat, Slawuta kertoo.

Ensi hämmästyksen jälkeen Slawuta ryhtyi toimeen. Juhlat olivat asiakkaalle niin tärkeä asia, että niitä oli lopulta helppo lähteä toteuttamaan.

− Hän oli miettinyt tarkkaan, mitä haluaa. Minä hoidin ainoastaan järjestelyt.

Slawuta päätti, että tässä jos missä on pakko onnistua. Kiitos seisoi lopussa, kun erikoisten juhlien lopputulos miellytti sekä juhlasuunnittelijaa että asiakasta.

− Se oli kaunis tilaisuus, jossa myös nauraa käkätettiin. Kyllä kyyneliäkin vierähti, mutta tunnelma ei ollut mitenkään surullinen tai hautajaismainen.

Hauskat syntymäpäivät

Valtaosa Slawutan asiakkaista toivoo apua hää-, perhe- tai lastenjuhlien järjestämiseen. Juhlasuunnittelijan puoleen kääntyvät erityisesti nuoret asiakkaat.

− Olen saanut yhteydenottoja myös yli 50-vuotiailta. He kaipaavat enemmän apua ruoanvalmistukseen. Sitä minulla ei ole valitettavasti tällä hetkellä tarjota, alalla kolme vuotta sivutoimisesti työskennellyt Slawuta kertoo.

Juhlien ideointi lähtee aina asiakkaan toivomuksista. Slawuta kehittää tarjolle useita vaihtoehtoja, joista valita.

Toisinaan juhlasuunnittelija saa täysin vapaat kädet. Slawuta muistaa päivänsankarin, jolla oli ollut tapana juhlistaa merkkipäiväänsä hieman erikoisemmissa merkeissä. Hän ilmoitti ideat, jotka oli jo kertaalleen toteutettu, ja toivoi saavansa tilalle jotain uutta.

− Järjestin lopulta syntymäpäiväseurueelle kaupunkisuunnistuksen. Vieraat jaettiin joukkueisiin, ja he suorittivat ympäri kaupunkia tehtävärasteja muun muassa paikallisissa puistoissa ja kapakoissa, Slawuta kertoo.

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja