Juhlapöydän kuningatar -kisan toinen perintöprinsessa: Vadelma-suklaaunelma

Tämä ihana vadelma-suklaaunelma sijoittui toiseksi Juhlapöydän kuningatar -kisassa. Kokeile leipoa tätäkin kotona. Kakun tekijältä, reisjärveläiseltä Tuulialta vinkki: jos haluat vielä huikeamman makuelämyksen tarjoa kakun kanssa pehmeäksi vaahdotettua kermaa tai vanilja-/daimjäätelöä.

Vadelma-suklaaunelma

pohja:

150g voita sulatettuna
3 kananmunaa
1dl sokeria
1dl fariinisokeria
1dl vadelmahilloa
1dl maitoa
2,5dl vehnäjauhoja
0,5dl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria

täyte:

200g pakastevadelmia
0,5 dl tomusokeria
1dl kermaa vaahdotettuna
1dl rahkaa(esim.pehmeä)
n.1dl mariannekarkkeja murskattuna
puolikas iso daim murskattuna (n.28g)

kostutus:

kahvia tai marjamehua/-limsaa

kuorrutus:

75g piparminttusuklaata
50g tummaa suklaata
1dl vadelmahilloa
50g voita

koristelu:

vadelmia(n.200g), valkosuklaata sulatettuna, marenkeja murskattuna ja kokonaisena, ½ iso daim murskattuna

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (halkaisija n.24cm). Vatkaa kananmunat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita rasvan joukkoon maito ja vadelmahillo. Lisää muna-sokerivaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista 35-45min. Älä paista kakkua liian kuivaksi. Anna kakun hieman jäähtyä, kumoa ja halkaise kakkupohja kahteen osaan.

2. Mittaa täytteen vadelmat ja tomusokeri kattilaan ->kiehauta ”soseeksi”. Jäähdytä. Sekoita rahkan joukkoon kerma.

3. Laita kakkupohjan ”kansi” pestyn ja kelmutetun irtopohjavuokan pohjalle. Kostuta. Levitä vadelmasose, sen päälle kerma-rahkaseos ja lopuksi karkkimurska ja nosta ”kansi” päälle. Laita maustumaan jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai vaikka yön yli.

4. Kumoa kakku tarjolle. Kostuta tarvittessa ja levitä pintaan ohut kerros vadelmahilloa. Sulata voi ja suklaat, lisää vadelmahillo. Levitä seos kakun päälle ja reunoille. Koristele.

Vinkki! Jos haluat vielä huikeamman makuelämyksen tarjoa kakun kanssa pehmeäksi vaahdotettua kermaa tai vanilja-/daimjäätelöä.

Resepti: Tuulia Kiviniemi

Lue myös:

    Uusimmat