Mainos

Juhannuksena runsaasti rockjuhlia

Useat rockfestivaalit houkuttelevat suomalaisia tänäkin juhannuksena. Keskikesän poppikekkereistä suurin on Raumanmeren Juhannus, mutta myös Kouvolan Party Planetin ja Jämsän Himos-festivaalin odotetaan vetävän hyvin väkeä.

Eppu Normaalin (kuvassa) tähdittämän Raumanmeren juhannuksen esiintyjälistassa on mukana kotimaisen rockin ja popin kerma lähes kokonaisuudessaan. Avauspäivänä torstaina esiintyvät muiden muassa YUP, Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus, Tehosekoitin ja The Crash, kun taas perjantaina lauteille kiipeävät esimerkiksi The Rasmus, Apulanta, Maija Vilkkumaa, Zen Cafe', Yö, CMX, Killer ja 22 Pistepirkko. Päätöspäivänä lauantaina Raumanmeren tapahtumassa esiintyvät Eppu Normaalin lisäksi muiden muassa Nylon Beat, Agents, Anssi Kela, Neljä Ruusua, J.Karjalainen & Electric Sauna ja Danny. Raumanmeren juhannustansseissa ovat äänessä esim. Frederik, Anna Eriksson ja Yölintu. Viime vuonna Raumanmeren juhannusjuhlilla kävi 83 000 suomalaista.

Juhannuksena Jämsässä vietettävän Himos-festivaalin vetonaulat ovat tuore amerikkalaistähti Andrew W.K. ja Saksan konkaripoppoo Die Toten Hosen. Torstaina Himoksen lavalle kiipeävät Die Toten Hosenin lisäksi esimerkiksi Don Huonot, The 69 Eyes ja Flaming Sideburns. Perjantaina vuorossa ovat Andrew W.K sekä muiden muassa Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus, Anssi Kela, Extreme Duudsonit feat. The Odorants ja Pauli Hanhiniemen Perunateatteri. Päätöspäivänä Jämsän estradille kipuavat esimerkiksi Nylon Beat, Nightwish, Yö, Zen Cafe', Apulanta, Emmi ja Thee Ultra Bimboos.

Ruotsalaisartisti E-Type alias Martin Eriksson esiintyy juhannusaattona Kouvolan Party Planet -tapahtumassa. Kouvolassa näyttäytyy myös kotimaisen popmusiikin kärkikaarti, muiden muassa Hanoi Rocks, Anssi Kela, The 69 Eyes ja CMX. Kolmipäiväinen Party Planet soi Tykkimäen moottoriradalla.

Rantarock ei soi

Vaasan Rantarock on tänä kesänä muisto vain. Tapahtuma oli määrä siirtää Espooseen, mutta hanke peruuntui. Samoin Poriin suunniteltu mittava juhannusfestivaali jäi nyt toteutumatta. Rantarockin raunioille nousi Vaasaan juhannusfestivaali, joka sai nimen Vaasa Rules. Kolmipäiväisen juhlan esiintyjiä ovat esimerkiksi Turo's Hevi Gee, Aarne Tenkanen & Tempuntekijät, Killer, Kwan sekä Tulenkantajat.

Juhannuksena pop ja rock soivat myös pikkukekkereissä. Niihin lukeutuu esimerkiksi Rasua Beach Party, joka pidetään Jämsänkoskella. Tämän vuoden esiintyjiä tapahtumassa ovat muun muassa Satellite Patrol, The Enflamed, Shade ja Protoni. Varaslähtö juhannukseen otetaan Helsingissä. Kitara raikaa keskiviikkona Tavastian Gearfest-tapahtumassa Ruotsin The Hivesin sekä muun muassa kotomaan Flaming Sideburnsin ja Thee Ultra Bimboosin voimin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.