Juhana Helmenkalastaja paljastaa erikoisen Diili-muistonsa: "Sen jälkeen pitsa ei maistunut vuosiin"

6:56

Juhana Helmenkalastaja kertoo kuulumisiaan MTV.fin haastattelussa. Diilistä hänellä on enimmäkseen hyviä muistoja, mutta joukkoon mahtuu myös erikoisia kokemuksia.

VIDEO: Juhana Helmenkalastaja vieraili Huomenta Suomessa vuonna 2013.

Yrittäjä Juhana Helmenkalastaja nousi koko kansan tietoisuuteen Diili-ohjelman suomalaisen version ensimmäisellä kaudella vuonna 2005. Hän herätti paljon huomiota persoonallaan ja internetin keskustelupalstoilla käytiin vilkasta keskustelua ohjelman käänteistä.

Kilpailun jälkeen Helmenkalastaja on esiintynyt julkisuudessa harvakseltaan ja keskittynyt myynti- ja asiakaspalveluvalmennuksia tekevän yrityksensä Helmenkalastaja Oy:n pyörittämiseen.

Helmenkalastaja kertoo MTV.fille olevansa kiinnostunut työskentelystä televisiossa ja radiossa.

– Olen tottunut tekemään nopeaa ja perusteellista taustatyötä ja esittämään rohkeita kysymyksiä. Radioäänestäni tulee aina kehuja, kun käyn vierailemassa ohjelmissa. Huomasin, että teille MTV Uutisiin haetaan uusia ruutukasvoja ja videotoimittajia. Katsotaan, laitanko hakemuksen menemään.

Keväällä 2018 Helmenkalastaja ihastutti ja vihastutti jälleen osallistumalla Selviytyjät Suomi -ohjelmaan. Hän kertoo harkitsevansa tarkkaan, millaisiin ohjelmiin lähtee mukaan. Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmaan Helmenkalastajaa ei vielä ole pyydetty, mutta hän ei tyrmää ajatusta osallistumisesta.

– Jos siihen pyydettäisi, tarvitsisi vakavasti miettiä osallistumista, hän sanoo.

Vuoden 2005 Diilistä Helmenkalastajalla on hyviä muistoja. Helmenkalastaja kertoo tuolloin Jari Sarasvuon luotsaaman ohjelman tekemisen olleen mielenkiintoinen projekti ja saaneensa kuvauksista elinikäisiä ystäviä. Kaikki muistot eivät kuitenkaan ole yhtä mieluisia.

– Ohjelman sponsorina oli Kotipizza, joten söimme Kotipizzassa joka päivä yli 30 päivää kestäneiden kuvausten aikana. Ihan hyväähän se oli, mutta sen jälkeen pitsa ei maistunut vuosiin.

Helmenkalastaja vuonna 2013, jolloin ohjelmaa veti nykyiseen tapaan Hjallis Harkimo. Tuolloin julkisuudesta tutut henkilöt keräsivät rahaa valitsemilleen hyväntekeväisyyskohteille. Helmenkalastaja lahjoitti tienaamansa rahat Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry:lle.

Kahden Diili-kokemuksensa pohjalta Helmenkalastaja pystyy vertailemaan, millaisia eroja Harkimon ja Sarasvuon johtamistyyleissä on. Yhtenä erona hän mainitsee, ettei Sarasvuo antanut kilpailijoille potkuja, vaan vapautti heidät tehtävistä.

– Lisäksi luulen, että Sarasvuo pärjäisi itse kilpailijana niissä tehtävissä, mutta Hjallis ei.

Diilin uudella kaudella Helmenkalastaja näkee yhtäläisyyksiä aiempiin kausiin.

– Ihan samanlaista sähläämistä ensimmäisessä tehtävässä kuin muillakin kausilla. Kun laitetaan toisilleen tuntemattomat ihmiset tekemään yhdessä töitä, se ottaa aina vähän aikaa ennen kuin joukkueen jäsenet löytävät toistensa vahvuudet ja yhdessä tekemisen tavat, hän analysoi.

Diili MTV3-kanavalla sunnuntaisin klo 21

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja