Mainos

Jounin suunnitelma: Pohjantähdenkuja

Kohde on 80-luvulla valmistunut omakotitalo Helsingin Suutarilassa. Yli kaksikymmentä vuotta elämää, lapsia, lapsenlapsia ja lemmikkieläimiä oli jättänyt jälkensä. Lattia oli kulunut, tapetit olivat paikoin rikki ja listat repsottivat. Huonejärjestys oli kuitenkin toimiva ja asunnossa oli paljon huoneita isommankin perheen tarpeisiin.

Kuluneisuuden lisäksi yleisvaikutelmaa loivat raskas kalustus, runsas puupinnan määrä sekä muutamien huoneiden käyttötarkoituksen hämärtyminen. Stailauksen pääpaino pantiin siis yleisvaikutelman selkiyttämiseen ja nimenomaan siten, että tärkeät pinnat, lattiat ja seinät, tulisivat kuntoon. Asunnosta pyrittiin siis tekemään muuttovalmis ja ostajan sisustushalun ja -tarpeen kohteiksi jätettiin esimerkiksi keittiön kaapit, jotka nyt vain suoristettiin saranoita säätämällä.

Eteisessä, ruokailutilassa, olohuoneessa ja keittiössä oleva yhtenäinen parkettilattia hiottiin ja lakattiin Bona Tech Traffic -lakalla, joka antaa lattialle lähes näkymättömän, erittäin kulutuskestävän pinnan. Kyseessä on kaksi komponenttinen, vesipohjainen polyuretaanilakka, joka soveltuu hyvän tarttuvuutensa ansiosta hyvin valmisparketti- ja hoitolakkaukseen. Työn suoritti parkettiliike E ja P Lehtonen Oy. Kuluneesta ja tummasta lattiasta tuli valoisa ja kaunis.

Vanhat tapetit boordinauhoineen poistettiin ja tilalle laitettiin perussävyiltään neutraalin vaaleat tapetit. Antiikkilautainen katto on pääosin hyväkuntoinen. Vaaleilla selkeillä tapettipinnoilla saatiin tiloihin selkeyttä, joka ei riitele puuparketin ja puukaton kanssa. Samassa yhteydessä korjailtiin jalka- ja nurkkalistoja.

Sisustuksen osalta suuria toiminnallisia muutoksia ei tarvinnut tehdä. Painotin huoneiden käyttötarkoituksia tekemällä ensimmäisestä huoneesta vierashuoneen, alleviivaamalla toisen huoneen kirjastomaisuutta ja kolmannen työhuonemaisuutta. Makuuhuoneesta vietiin ylimääräisiä huonekaluja varastoon. Viidennestä, pienimmästä huoneesta tehtiin pukeutumishuone. Olohuoneen kalusteet ovat paikoillaan, vain uudella matolla ja täyspitkillä verhoilla sekä vähemmillä viherkasveilla tuotiin tilaan ilmettä. Matto ja verhot ovat Sisustus-Nallesta.

Ruokailutilan kalusteet korvattiin kokonaan uusilla, moderneilla kalusteilla, joiden raikkaan ilmeen toivon jättävän positiivisia tuntemuksia nuorempiin ostajaehdokkaisiin. Pöytäryhmä on Avarten Taitos ja tanskalainen Norm 69 -valaisin on Formverkista. Isokokoinen Aari-matto on Doctor Designista. Tilan palapeili poistettiin. Asunnon runsas taulumäärä sijoiteltiin osin uudestaan.

Takkahuoneeseen tuotiin uudet Karuselli-tuoli Avartesta, Kunto-rahit ja Lusto-matto Doctor Designista sekä Soihtu-jalkavalaisin Lundiasta. Takan viereinen puolikäytössä ollut kaappi purettiin, paljastunut rapattu seinäpinta tasoineen maalattiin uudelleen ja tasolle tuotiin Loisto-maljakoita Lundiasta. Kirjastohuoneen nahkainen nojatuoli Cordova on Iskusta kuten Cosmo-lasipöydätkin. Saman huoneen musta jalkavalaisin Soihtu on Lundian tuotantoa.

Eteisen valkoinen taskulipasto sekä Avanto-kynttilälyhdyt ovat Lundiasta. Keittiön lattian Nuevo-paperinarumatto on Iskusta. Huoneiden verhot ovat Sisustus-Nallesta, samoin myös makuuhuoneen sängynpeitto ja tyyny.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.