Mainos

Jounin suunnitelma: Kuuselantie

Kohde on uusi kaksikerroksinen omakotitalo. Teknisesti kaikki on kunnossa, pinnat ovat muutamaa halkeamaa lukuun ottamatta puhtaita ja kulumattomia. Yksin asuva asukas on selvästi jo muuttamassa uuteen kotiin, koska sisustusta leimaa tietty väliaikaisuuden ja sattumanvaraisuuden tunnelma. Budjetiksi asukas antoi 1500 euroa, jolla näin isossa kohteessa ei paljon saa aikaiseksi. Pitää siis tarkkaan miettiä mihin rahat käyttää.

Pitkään mietittyäni päädyin ratkaisuun, että tiloihin tehdään maalausremontti ja huonekaluja pyritään lainaamaan mahdollisimman vähän, mieluummin ei yhtään. Tämä oli ratkaisu, jossa asukkaan rahat menisivät suoraan taloon. Myös asukkaan oma esineistö ja huonekalut antaisivat mahdollisuuden sisustaa tilat mielekkäästi.

Ehdotin, että kaikkien huoneiden seinäpinnat maalataan märkätiloja ja kodinhoitotiloja lukuun ottamatta. Nykyiset puhtaan valkoiset seinät tekevät tiloista kylmiä ja steriilejä. Väreillä sisustukseen saadaan lämpöä. Myös huonekaluja ja tauluja pystytään sitomaan kokonaisuudeksi helpommin yhdistävän värin avulla. Aluksi väripalettini oli varsin voimakas, mutta laimensin sitä huomattavasti esitykseeni. Tarkoitus ei saa olla karkottaa ostajia vaan luoda värin avulla miellyttäviä interiöörejä. Maali on kaikista pintakäsittelyistä helpoin myös uuden asukkaan muuttaa. Myönnettävä on, että budjetti ei täysin riitä ostettavaan maalaustyöhön, vaan maalausvälineisiin olisi asukkaan tartuttava myös itse.

Kalusteiden sijoittelusta en varsinaisesti tehnyt täydellistä suunnitelmaa, koska katsoin että työ on pitkälle improvisoimista. Seinien sävyt määritin paikan päällä isoihin huonekaluihin sopiviksi, joten sängyt, sohvat ja kirjahyllyt löytävät uuden paikkansa heti. Pienemmän kalustuksen ja esineistön kanssa sitä vastoin tarkan suunnitelman tekeminen olisi turhaa, koska poikkeaisin siitä kuitenkin heti.

Suunnitelmani värisävyt ovat Tikkurilan Monicolor-värikartasta:

A. H154
B. G154
C. H046
D. H112
E. H027
F. H160

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.