Jouluvinkki -kilpailun satoa

Tässä saamiamme jouluniksejä TOP 10:

Antaa vanhemmille hemmottelupaketti. Se on pieni, mutta sitäkin laadukkaampi, vihko sisältää "kuponkeja" hemmotteluun. Lipukkeella voi saada lapset viemään roskat, imuroimaan, tiskaamaan tai hoitamaan pienempiä sisaruksia.

Katri Salomaa, Orivesi

*****

Hommaa kaikki perheenjäsenet yhteen ja pitäkää yhdessä kokous ja päättäkää, mitä kukin tekee ja näin yhdessä saadaan mukava joulu.

Jari Heikkinen, Kajaani

*****

Kukkien sijasta sukulaisille voi viedä kahvipaketteja.

Tiian Rautio, Forssa

*****

Ottakaa tänä jouluna talteen kaikki kaunis oheismateriaali tulevaa joulua ajatellen. Kaikki on käyttökelpoista tavaraa valmistaessasi ovikransseja, kukkaistutuksia ym. seuraavaksi jouluksi.

Teuvo Tuominen, Padasjoki

*****

Meillä on ns. nyyttikestijoulu. Me laitetaan kinkku ja muut jouluruuat tulee vieraiden mukana. Kukin tietää jo etukäteen, mitä tuo mukanaan.

Sini Vahalahti

*****

Jos sinä olet jauhopeukalo ja minä taas loistan jossain muussa joulunalusvalmistelussa, niin olemme ratkaisseet asian niin, että minä teen ne, mitkä tuntuvat olevan ominta alaani, sinä taas ne, missä sinun taitosi loistavat ja helpotus on molemmin puoleista.

Pirkko Tuominen, Padasjoki

********

Tässä vuodesta toiseen toimiva vinkkini joulustressin estoon: Kun joulu lähenee ja kierrokset lisääntyvät, katkaisen rumban pesemällä jauhokädet ja suuntaamalla sillä sekunnilla joulukonserttiin, kirkon hiljentymishetkeen, seurakunnan järjestämään jouluvaellukseen tai kauneimpiin joululauluihin. Siellä mieli rauhoittuu kuin taikaiskusta ja kyynel pusertuu silmään. Ja takaisin kotiin palaa rauhoittunut ja rentoutunut äiti.

Paula

****

Joulukiireiden helpottaminen tapahtuu siten, että tarjoudun tekemään makeat herkut, kuten joulutortut, piparit, joulukakun yms., jotka otan sitten mukaan joulunviettopaikkaan.

T. Taipale, Espoo

*****

Ostan joululahjoja läpi vuoden aina kun sopiva osuu kohdalle joku ihminen mielessä.

Satu Heinonen, Sysmä

*****

"Älä ota pulttia." Kaikilla on kiire ja stressi. Pieni huomaavaisuus voi pelastaa päivän. Oven avaus, kassien kantaminen, hymy piristää joulukiireen.

Sonja Savolainen, Jyväskylä

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja