Jouluvalojen ihanat uutuudet: Suloisia hahmoja, simppeleitä muotoja ja näyttäviä kokonaisuuksia

Ihanat ulko- ja sisävalot ovat edukseen nyt, kun illat pimentyvät, eikä maa ole vielä valkoinen. Tunnelman lisäksi ne tuovat turvaa pimeille pihamaille ja toimivat esimerkiksi kätevinä yövaloina.

Jouluvalot eivät ole enää Suomessa vain joulukäyttöön, vaan ne ovat ennen kaikkea sesonkivaloja, joita voi käyttää koko pimeän ajan läpi. Led-teknologia on mahdollistanut entistä monipuolisemman valikoiman ja trendien vaihtelut näkyvät nyt myös valaisinmaailmassa aikaisempaa paremmin.

Helsingin Stockmannilta kerrotaan, että tänä vuonna valikoimisssa on perinteisten tuotteiden rinnalla myös hyvin pelkistettyjä valaisimia ja entistä enemmän valkoista väriä. Luonnonmateriaalit, kuten puu, ovat suosittuja ja valkoisen värin rinnalla uutta ovat muun muassa valaisinsarjojen värilliset johdot sekä valaisinniput.

Valot tuovat myös turvaa

Anttila Oy:n ja K-Citymarket Oy:n sesonkivalojen ostajan Kati Kettusen mukaan valikoimat kasvavat nyt joka vuosi ja etenkin ulkovaloissa on huomattavasti enemmän valinnanvaraa kuin ennen.

– Led-teknologia mahdollistaa sen, että ulkovaloja voidaan laittaa enemmän ja niihin on tullut enemmän variaatiota. Esimerkiksi erilaiset hahmot ovat nykyään suosittuja ja niitä käytetään myös muuten osana sisustusta, kuten vaikkapa lasten yölamppuina.

Pihavalot ovat myös turvallisuusasia, sillä Suomessa pimeä aika on niin pitkä ja etenkin maaseudulla kaivataan lisävaloa pihamaille.

– Suomalaisten suosikkeja ovat kirkkaat, lämpimät valot ja nykyään niitäkin on saatavana led-teknologialla. Ennenhän led-valot olivat aina kylmiä ja voimakkaita valoja, mutta nyt kehitys on mennyt eteenpäin ja niissä on on saatavilla lämmintä, hehkulamppumaista valoa.

Lue myös:

Hannele Lampela/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja