Joulukuusikakku 20.12.2001

Toim. Kaarina Roininen

Joulukuusikakku

5 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia

Kostutus:
2-3 dl päärynälientä tölkistä

Täyte:
1 prk maitorahkaa
0,5 dl fariinisokeria
0,5 tl inkivääriä
1-2 dl kuohukermaa
2 tlk (a 400 g ) säilöttyjä päärynöitä

Kuorrutus ja koristelu:
3-4 dl kuohukermaa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
hopeakuulia, koristerakeita

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilöiden.
3. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle.
4. Paista leivonnaista 22 5 asteeessa uunin keskiritilätasolla 10-12 minuuttia. Kumoa levy leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.
5. Leikkaa jäähtynyt kakkulevy poikittain kahteen osaan. Leikkaa molemmat osat vinottain kulmasta kulmaan. Muotoile ensin kahdesta osasta kuusi suoraan tarjoiluvadille.
6. Kostuta kakun pohjaosat päärynäliemellä ja levitä sille viipaloidut päärynät.
7. Sekoita rahkan joukkoon fariinisokeri sekä inkivääri ja sekoita kunnes sokeri on sulanut. Lisää vatkattu kuohukerma ja sekoita tasaiseksi. Levitä seos päärynäviipaleiden päälle.
8. Nosta toiset kakkulevyt täytteen päälle. Kostuta päärynäliemellä.
9. Vatkaa pinnalle ja pursotukseen tuleva kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
10. Levitä kermavaahtoa kakun pinnalle ja reunoille ja pursota lopusta kermavaahdosta kuuselle koristeet.
11. Anna kakun maustua kylmässä muutamia tunteja. Koristele kakku ennen tarjoilua hopeakuulilla sekä koristerakeilla. Tarjoa kakku mahdollisimman kylmänä.

Lue myös:

    Uusimmat