Joulukuu 2001

Riitmotti ja sapluuna Turun linnassa

Turun linnan Riitmotti ja sapluuna -näyttely kertoo rakentamisesta ja asumisesta isomummun aikana. Historiallisen tiedon lisäksi näyttely antaa tärkeitä tietoja vanhojen rakennusten korjaajille. Näyttelyn isomummun aika tarkoittaa perinteisen hirsirakentamisen kulta-aikaa eli 1800-luvun loppupuolta.

Yhtenä keskeisenä teemana on rakennusten antikvaarinen korjaaminen. Näyttelyssä halutaan korostaa, että vanhaa rakennusta korjatessa on hyvä tuntea niin rakennuksen historia kuin vanhat materiaalitkin. Miten korjaat samalla säilyttäen rakennuksen tunnelman? Kuuluuko vanhasta rakennuksesta tulla korjauksen myötä kuin uusi? Näyttelyssä voi myös osallistua "Onko sinusta vanhan talon korjaajaksi?" -testiin.

Riitmotti ja sapluuna 1.12.01 - 31.8.02. Samalla käynnillä voit tutustua myös Turun linnan jouluaikaan ja katettuihin joulupöytiin (13.1.02 saakka). Turun linna ja historiallinen museo Linnankatu 80, p.02 -262 0300

Koiramäen lapset seikkailevat Oulussa

Mauri Kunnaksen luomat Koiramäen hahmot seikkailevat Pohjois-Pohjanmaan museossa Oulussa. Piirroshahmojen pohjalta rakennettu pienoismallien maailma havainnollistaa vuodenkiertoon liittyvät askareet entisajan malliin. Fiina-emäntä kangaspuineen sekä muut koira-, kissa-, hevos- ja varishahmot heräävät eloon näyttelyn myötä.

Koiramäen lapset on osa Pohjois-Pohjanmaan museon perusnäyttelyä. Koiramäki-hahmot seikkailevat myös museon perusnäyttelyn uusimisen aikana joulukuussa.

Pohjois-Pohjanmaan museo, Ainolan puisto, Puh. 08-558 47161, avoinna ma-to 8-16, la-su 11-17.Museon nettisivut

Koiramäen väki seikkailee myös Espoossa, Glimsin talomuseossa. Glimsintie 1, p.09-863 2979, avoinna ti-pe 10-16 ja la-su 12-16.

Luomua Helsingin Hietalahden remontoidussa kauppahallissa

Hietalahden kauppahalli Helsingissä on avannut ovensa noin vuoden kestäneen peruskorjauksen jälkeen. Muutosten jälkeen halli on Suomen ja Euroopan ensimmäinen luomupainotteinen kauppahalli. Arkkitehti Selim A. Lindqvistin suunnittelema, vuonna 1903 valmistunut jugendhalli sai remontin aikana uudet myymälätilat ja kunnallistekniikan. Aiemmin kauppahallia on korjattu vain vähän. Uudistustöissä hallin kirpputoriosasto purettiin ja ravintolatilat sijoitettiin hallin merenpuoleiseen päähän. Kaikkiaan hallissa on tilaa 23 kauppiaalle. Ravintolapuolesta vastaa kreetalaista luomuruokaa valmistava Knossos.

Hietalahden kauppahalli avoinna ma-pe 8-18, la 8-17 lisäksi sunnuntait 16. ja 23.12. klo 12-16. Raitiovaunu numero 6 kulkee Hietalahden torille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja