Joulu voi koitua lemmikkisi kohtaloksi – lue lista vaaranpaikoista

Joulunvietossa pitää muistaa myös nelijalkaiset ystävämme, sillä yllättävän moni kodin paikka muuttuu jouluna lemmikillesi erityisen vaaralliseksi. Myös joulukasvit saattavat koitua lemmikkisi kohtaloksi.

Johtava eläintenhoitaja Titta Koukkunen Helsingin Eläinsuojeluyhdistyksestä kertoo, että kotona on lukuisia vaaranpaikkoja perheen lemmikeille. Huolimattomasta joulunvietosta saattaa koitua isokin lasku, jos lemmikkiä joutuu viemään eläinsairaalan päivystykseen aattoiltana.

– Vaarallisia mutta ajankohtaisia asioita koiralle ovat esimerkiksi suklaa, joulukuusen koristeet sekä varomattomasti pöydälle asetetut herkut. Jos koira yrittää napata ruokapöytään jääneitä herkkuja, saattaa se samalla kaataa esimerkiksi kynttilän kumoon ja näin ollen aiheuttaa tulipalon, Koukkunen luettelee.

Joulun kasvit myrkyllisiä kissalle

Vielä enemmän vaarallisia asioita löytyy kissoille, jotka saattavat syödä suuhunsa esimerkiksi lahjanarut tai muut pienet tavarat.

– Meillä on kotona kissoja, jotka aloittavat lahjanarun järsimisen heti sen nähtyään. Sen vuoksi kannattaakin välttää narujen käyttöä, tai ainakin siivota ne välittömästi parempaan talteen, sillä ne voivat olla kohtalokkaita päästessään kissan suolistoon. Myös ohutnauhaiset joulukuusenkoristeet, kynttilät sekä tietyt kasvit ovat kissalle haitallisia. Eläinperheeseen kukkaa vietäessä kannattaakin kysyä kukkakauppiaalta, mitkä kasvit ovat kissalle vaarattomia, Koukkunen sanoo.

Joulunajan kasveista kissalle ovat vaarallisia ovat ainakin hyasintti, joulutähti, jouluruusu ja misteli. Listauksen kaikista kissalle vaarallisista kasveista voit lukea täältä.

Paula Koski / MTV3

Lue myös:

    Uusimmat