Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Joulu välimerellisin maustein

Lihatiedotus, kuvaaja: Sanna Peurakoski Studio Piquant
Lihatiedotus, kuvaaja: Sanna Peurakoski Studio PiquantLihatiedotus, kuvaaja: Sanna Peurakoski
Julkaistu 11.12.2002 16:15

Taas tulee joulu ja on aika herkutella. Tänä vuonna jouluruokia voi vaihteeksi maustaa ripauksella välimeren makuja. Monessa kodissa aidon joulun tunnelman luo itse paistettu kinkku. Tämä perinteinen joulupöydän komistus koristellaan kuorruttamalla. Näyttävä, herkullinen ja helppo kinkunkuorrutus syntyy makeasta sinapista, pistaasipähkinöistä ja salvian lehdistä. Tarjoiluvadille kinkun kanssa sopivat paahdetut kastanjat ja keltaiset kaki-hedelmälohkot.

Lihatiedotus, kuvaaja: Sanna Peurakoski Studio Piquant

Lihatiedotus, kuvaaja: Sanna Peurakoski Studio PiquantLihatiedotus, kuvaaja: Sanna Peurakoski

Vaihtelua kinkulle antaa kalkkuna. Täytetty kalkkunan rintafilee on juhlava, kevyt ja murea tarjottava vaikka joulun välipäivinä tai uutena vuonna. Hedelmäinen täyte antaa kalkkunalle lisää makua ja mehevyyttä. Samalla uunissa paahtuvat rosmariiniöljyllä maustetut palsternakkapalat, jotka maistuvat kalkkunan kanssa. Kalkkunan kruunaa joulunpunainen karpalovinegretti.

Kuvaaja: Sanna Peurakoski Studio PiquantKuvaaja: Sanna Peurakoski Studio PiquantLihatiedotus, kuvaaja: Sanna Peurakoski

Pateen valmistaminen ei ole ollenkaan niin vaikeata kuin kuvitellaan. Pekoniin kääritty maalaispatee on karkearakenteinen lihapatee, johon on käytetty nautaa, possua ja broilerinmaksaa. Se kypsennetään vesihauteessa uunivuoassa. Lihapateen voi maustaa mieleisillään makuaineilla, tällä kertaa se kätkee sisäänsä reilun kokoisia kapriksia ja aurinkokuivattua tomaattia. Kylmänä tarjottavan pateen voi mainiosti valmistaa muutamaa päivää ennen joulua. Patee on parhaimmillaan, kun se on saanut kiinteytyä ja maustua jääkaapissa ainakin vuorokauden. Kotona valmistettu patee on mukava antaa joululahjaksi kauniissa pateevuoassa.

Myös valmiina on saatavissa herkullisia pateita. Persoonallisuutta niihin saa koristelemalla pinnan samaan tapaan kuin itse tehdynkin.

Reseptit: Pistaasi-salviakuorrutettu kinkku Täytetty kalkkunan rintafilee ja kalkkunavinegret, paahdetut palsternakat Välimerellinen maalaispatee

Lisää aiheesta:

Kuinka paljon on yksi annos pastaa? Näin mittaat!Romutuspalkkio uuden auton hankintaan? Laki astuu voimaan vuoden alustaOmistatko tällaisen pyörän pumpun? Älä käytä enää!Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!Moni aikuinen ei tunnista tätä iho-ongelmaa itsellään – voi hoitamattomana johtaa pysyviin arpiinSuojaa suolisto kansanterveysuhalta – nämä ruoat auttavat
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 16:15
    Pasta

    Kuinka paljon on yksi annos pastaa? Näin mittaat!

  • 14:47
    Romutuspalkkio

    Romutuspalkkio uuden auton hankintaan? Laki astuu voimaan vuoden alusta

  • 13:41
    Takaisinvedot

    Omistatko tällaisen pyörän pumpun? Älä käytä enää!

  • 11:03
    Linnan juhlat

    Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!

  • 08:31
    Iho-ongelmat

    Moni aikuinen ei tunnista tätä iho-ongelmaa itsellään – voi hoitamattomana johtaa pysyviin arpiin