Jouduitko jouluksi karanteeniin? Tässä vinkkejä tylsiin hetkiin

Jouluksi koronakaranteeniin joutuminen voi tuntua tylsältä. Tässä jutussa mainitaan muutama vinkki, joilla kotona oleileva voi koettaa viihdyttää itseään.

Indy100-sivusto listasi leppoisia puuhailuvinkkejä niille, jotka joutuivat koronakaranteeniin joulunpyhiksi. 

1. Zoom-videopuhelut tulille!

Sovi muutama videopuhelu perheesi ja ystäviesi kanssa esimerkiksi Zoomin avulla. Se voi lievittää kotikaranteenijoulun mahdollisesti tuottamaa yksinäisyyden tunnetta.

Zoomin kanssa voi kuitenkin sattua tapahtua. Olemme aiemmin kertoneet esimerkiksi juristista, joka ei millään saanut kissafiltteriä pois päältä Zoom-puhelun aikana. Jos haluat kokeilla samaa itse, olemme kertoneet myös vinkit kissafiltterin käyttöönottoon.

2. Katso suosikkisarjasi alusta loppuun

Yksin ollessa hyvä puoli on se, että voit katsoa televisiosta juuri mieleistäsi ohjelmaa. Mikset siis aloittaisi alusta suosikkisarjaasi, kuten Frendit.

Jos kaipaat uutta katsottavaa, voisit antaa mahdollisuuden vaikkapa Netflixin tämän vuoden hittisarja Squid Gamelle. Huomaathan, että väkivaltainen sarja ei sovellu lapsille tai herkille katsojille.

3. Kokkaa itsellesi maittava jouluateria

Ruoka on monelle olennainen osa joulua. Jos siis olet ruoanlaiton ystävä, voisit pyöräyttää itsellesi maukkaan jouluaterian. Kokeile vaikka Henri Alénin takuuvarmaa ja helppoa lohireseptiä tai glögijuustokakkua.

Jos jouluruoka ei kiinnosta, ja kaipaat jotain helppoa ja nopeaa, testaa Harri Syrjäsen Alfredon kanaa.

Leivonnan ystävä voi kokeilla myös alla olevaa joulumokkapalojen reseptiä. Juttu jatkuu videon alla.

Amandan joulumokkapalat – näitä on kokeiltava! 3:05

4. Hemmottele itseäsi oikein olan takaa

Joulunpyhät kannattaa käyttää lepäämiseen ja itsensä hemmotteluun. Tee itsellesi vaikkapa rentouttava jalkakylpy tai kasvohoito.

5. Pelaa jotain tai kokoa palapeli

Nyt jos koskaan on aika koota se tuhannen palan palapeli, jota olet säilyttänyt hyllyssäsi koko vuoden. 

Mikäli tietokonepelit kiinnostavat enemmän, ohjain käteen tai näppäimistö eteen ja menoksi!

6. Jätä väliin koko jouluhössötys

Kaikki eivät ole jouluihmisiä ja se on ihan ok. Jos jouluintoilu ei nappaa etenkään yksinään, voit koettaa ajatella joulun yhdeksi tavalliseksi viikonlopuksi muiden joukossa. Tässä voi auttaa se, että pysyt poissa sosiaalisesta mediasta ja käytät aikasi, miten parhaaksi näet.

Lähde: Indy100

Lue myös:

    Uusimmat