Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Henri Alénin takuuvarma ja helppo lohiresepti joulupöytään: "Suussasulavan täydellinen"

0:54Henri Alén paljastaa helpon kalaohjeen joulupöytään: ”Suussasulavan täydellinen”
Julkaistu 19.12.2021 08:56

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Jääkellarin lohi on yksi keittiömestari Henri Alénin omista jouluruokasuosikeista. Alén jakaa helpon ohjeen sen valmistamiseen.

Videolla Alén kertoo jouluruokasuosikistaan ja jakaa sen ohjeen!

Kuten jo aiemmin kerroimme, graavilohi kuuluu monen suomalaisen joulupöytään. Pro Kala ry muistutti joulukuisessa tiedotteessaan, ettei joulun kalaherkkuja kannata ostaa jääkaappiin liian aikaisin, sillä vaarana on tällöin niiden pilaantuminen.

Lue lisää: Milloin joulukalat kannattaa ostaa? Älä ainakaan tee näitä virheitä

Keittiömestari Henri Alén vannoo joulupöydässään puolestaan jääkellarin lohen nimeen. Alén vieraili torstaina MTV:n Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa.

– Helppo ja varma tapa suolata lohi on valmistaa se suolaliemessä. Tätä tapaa kutsutaan myös jääkellarin loheksi, Alén kertoo.

Alénin mukaan liemessä valmistaminen on helpompaa kuin perinteinen graavaaminen. Riittää, kun laittaa lohen liemeen ja antaa sen olla siellä muutaman päivän. Alénin mukaan tämä vanhan ajan suolausmenetelmä tekee kalasta pehmeän ja herkullisen.

– Lisäksi suolan määrä on aika kohdillaan, kun vain noudattaa reseptiä. Jääkellarin lohi on suussasulavan täydellinen jouluruokalaji ja parhaimmillaan nautittuna sinappikastikkeen kanssa, Alén vinkkaa.

Nappaa ohje: Jääkellarin lohi – Henri Alénin ohje

Lue myös: Henri Alén ihmettelee suositun jouluruoan parjaamista: "Eihän joulua ole ilman sitä!"

Lisää aiheesta:

Sami Kuronen suosittelee yhtä liharuokaa äitienpäiväksi: "Voi säikyttää monia"Harri Syrjäsen graavilohi on parasta ikinä: "Huikean tuotekehittelyn tulos"Täydellinen joulusinappi! Mika Saukkonen kehuu ohjettaan maailman parhaaksiHenri Alén ihmettelee suositun jouluruoan parjaamista: "Eihän joulua ole ilman sitä!"Tätä lihaa kannattaa grillata – Henri Alén suosittelee: "Saa mielettömän hienon maun"Näin Kari Aihinen kehottaa paistamaan joulukinkun – älä ainakaan sorru perusvirheeseen: "Tulee sahanpurua uunista ulos"
JouluruokaJouluHenri AlénRuokaKalaViiden jälkeenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Jouluruoka
  • Eilen17:14
    Ruoka

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • 27.12.202417:34
    Ruoka

    Näin joululaatikoille kannattaa nyt tehdä

  • 26.12.202417:33
    Ruoka

    Kuinka kauan joulukinkku säilyy? Asiantuntija kertoo takarajan

  • 26.12.202409:42
    Suklaa

    Arto löysi laatikostaan yli 14 vuotta vanhoja konvehteja – avaamattoman rasian sisältö yllätti mikrobiologinkin

  • 25.12.202417:32
    Suklaa

    Yksi konvehti on joulun inhokki – syötkö sinä?