0:54

Henri Alénin takuuvarma ja helppo lohiresepti joulupöytään: "Suussasulavan täydellinen"

Jääkellarin lohi on yksi keittiömestari Henri Alénin omista jouluruokasuosikeista. Alén jakaa helpon ohjeen sen valmistamiseen.

Videolla Alén kertoo jouluruokasuosikistaan ja jakaa sen ohjeen!

Kuten jo aiemmin kerroimme, graavilohi kuuluu monen suomalaisen joulupöytään. Pro Kala ry muistutti joulukuisessa tiedotteessaan, ettei joulun kalaherkkuja kannata ostaa jääkaappiin liian aikaisin, sillä vaarana on tällöin niiden pilaantuminen.

Keittiömestari Henri Alén vannoo joulupöydässään puolestaan jääkellarin lohen nimeen. Alén vieraili torstaina MTV:n Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa.

– Helppo ja varma tapa suolata lohi on valmistaa se suolaliemessä. Tätä tapaa kutsutaan myös jääkellarin loheksi, Alén kertoo.

Alénin mukaan liemessä valmistaminen on helpompaa kuin perinteinen graavaaminen. Riittää, kun laittaa lohen liemeen ja antaa sen olla siellä muutaman päivän. Alénin mukaan tämä vanhan ajan suolausmenetelmä tekee kalasta pehmeän ja herkullisen.

– Lisäksi suolan määrä on aika kohdillaan, kun vain noudattaa reseptiä. Jääkellarin lohi on suussasulavan täydellinen jouluruokalaji ja parhaimmillaan nautittuna sinappikastikkeen kanssa, Alén vinkkaa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_master_chef_vip
   MasterChef Suomi

   Rakastettu MasterChef 2020 nostaa kilpailemisen uudelle tasolle sillä tällä kertaa toisistaan ottaa mittaa ruuanvalmistuksen ammattilaisia ja nyt tuomareilla onkin mahdollisuus vaatia kilpailijoilta entistä enemmän kasvua, itsensä ylittämistä sekä huikeita oivalluksia. Tuomareina toimivat Tomi Björck ja Sikke Sumari sekä Kape Aihinen.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja