Henri Alénin takuuvarma ja helppo lohiresepti joulupöytään: "Suussasulavan täydellinen"

Henri Alén paljastaa helpon kalaohjeen joulupöytään: ”Suussasulavan täydellinen” 0:54 Henri Alén paljastaa helpon kalaohjeen joulupöytään: ”Suussasulavan täydellinen”

Jääkellarin lohi on yksi keittiömestari Henri Alénin omista jouluruokasuosikeista. Alén jakaa helpon ohjeen sen valmistamiseen.

Videolla Alén kertoo jouluruokasuosikistaan ja jakaa sen ohjeen!

Kuten jo aiemmin kerroimme, graavilohi kuuluu monen suomalaisen joulupöytään. Pro Kala ry muistutti joulukuisessa tiedotteessaan, ettei joulun kalaherkkuja kannata ostaa jääkaappiin liian aikaisin, sillä vaarana on tällöin niiden pilaantuminen.

Keittiömestari Henri Alén vannoo joulupöydässään puolestaan jääkellarin lohen nimeen. Alén vieraili torstaina MTV:n Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa.

– Helppo ja varma tapa suolata lohi on valmistaa se suolaliemessä. Tätä tapaa kutsutaan myös jääkellarin loheksi, Alén kertoo.

Alénin mukaan liemessä valmistaminen on helpompaa kuin perinteinen graavaaminen. Riittää, kun laittaa lohen liemeen ja antaa sen olla siellä muutaman päivän. Alénin mukaan tämä vanhan ajan suolausmenetelmä tekee kalasta pehmeän ja herkullisen.

– Lisäksi suolan määrä on aika kohdillaan, kun vain noudattaa reseptiä. Jääkellarin lohi on suussasulavan täydellinen jouluruokalaji ja parhaimmillaan nautittuna sinappikastikkeen kanssa, Alén vinkkaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.