Paras glögijuustokakku – Amandan reseptillä saa täydellisen kiilteen ja valkosuklaatäytteen: "Tämä on ihan idioottivarma tapa tehdä"

Onnistuneen glögikiilteen salaisuus 1:19 Onnistuneen glögikiilteen salaisuus

Vuoden 2019 Koko Suomi leipoo -ohjelman voittaja Amanda Alilonttinen loihti upean glögijuustokakun. Amandan glögijuustokakun herkullisen maun salaisuus piilee muun muassa uudenlaisessa piparipohjassa.

Videolla: Glögikiilteen kanssa tulee olla tarkkana, eikä kiilteeseen kannata käyttää mitä tahansa glögiä. Katso videolta, miten glögijuustokakku rakentuu ja mitä glögiä kannattaa kiilteeseen laittaa – ja millä tavalla.

Glögijuustokakku on ollut jo monta vuotta yksi joulun suosituimmista resepteistä. Tämä hurmaava ja jouluisa juustokakku sopii niin pikkujoulukauteen kuin joulupöydän kruunuksikin. Vuoden 2019 Koko Suomi leipoo -ohjelman voittaja Amanda Alilonttinen loihti uuden version glögijuustokakusta, ja sen makumaailma on loppuun asti hiottu.

Piparipohjassakin mukana valkosuklaata

Amandan glögijuustokakku rakennetaan piparipohjasta, valkosuklaa- ja punaherukkatäytteistä sekä tietysti glögikiilteestä. Juustokakun piparipohja ei ole aivan tavallinen.

– Lähtökontana oli perinteinen glögijuustokakku. Halusin tuoda kakkuun kerroksellisuutta, joten tein punaherukka- ja valkosuklaatäytteet, jotka toimivat hyvin yhdessä. Piparkakkupohjaa tuunasin vähän ja vaihdoin voin valkosuklaaseen. Pohjasta tulee näin kivan keksimäinen, eikä liian tönkkö, Amanda kertoo. 

Valkosuklaatäyte on Amandan mukaan hänen oman koekeittiönsä tulos. Juustokakkujen valkosuklaatäyte uhkaa usein jäädä liian tönköksi ja paksuksi. Riskinä on myös se, että herkkä valkosuklaa "leikkaa kiinni" lämpötilaerojen vuoksi täytettä valmistaessa.

– Olen kehitellyt sen täytteen niin, että teen ensin ganachen, eli sulatan valkosuklaan kermaan. Tämä on ihan idioottivarma tapa tehdä valkosuklaatäyte, Amanda vinkkaa.

Mitä glögiä glögijuustokakun kiilteeseen kannattaa käyttää? Katso videolta tärkeät vinkit!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.