Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Näin Kari Aihinen kehottaa paistamaan joulukinkun – älä ainakaan sorru perusvirheeseen: "Tulee sahanpurua uunista ulos"

7:18Kari Aihinen antaa vinkit helpoista jouluherkuista
Julkaistu 22.12.2020 08:02

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kokki ja ravintoloitsija Kari Aihinen vieraili viime jouluna MTV:n Huomenta Suomessa ja kertoi omista jouluperinteistään. 

Katso videolta Kari Aihisen jouluruokavinkit!

Miten huippukokki viettää joulua? Voisi kuvitella, että ruokapöytä ainakin notkuu toinen toistaan hienommista herkuista. Televisiosta tuttu keittiömestari Kari Aihinen kuitenkin muistuttaa, että monelle kokille joulu on nimenomaan rauhoittumisen aikaa. Aihinen itse uskoo perinteisiin ja nauttii ennen kaikkea äitinsä tekemistä jouluruoista. 

–  Joulu on maagisin vuoden hiljentymisaika perheen parissa. Jokainen kokki tietää sen tunteen, että voi kun pääsisi valmiiseen pöytään, eikä tarvitse enää pätkääkään miettiä safkaa, Aihinen nauraa.

Kari Aihisen vinkit kinkunpaistoon

Perinteisten jouluruokien valmistaminen on kuitenkin Aihiselle tuttu juttu. Usein häneltä kysytään neuvoa joulupöydän tähden, joulukinkun valmistamiseen. Miten paistetaan täydellinen joulukinkku?

– Aina tulee satatuhatta kysymystä, että mikä se kinkun oikea lämpötila on. Minä neuvon, että 77 astetta on mehukas ja 82 astetta mureneva. Sitten on tietysti niitä, jotka pitävät 82 asteen jälkeen kinkkua vielä kymmenen tuntia uunissa, että se ei vaan jää raa’aksi. Sitten uunista tulee sahanpurua ulos.

HKSCanin tuotekehityskokki Joni Rouvali neuvoi aiemmin, että mehevän kinkun voi jättää jopa 72-asteiseksi, sillä kinkku kypsyy vielä uunista ulosottamisen jälkeenkin.

Jos jouluruokiin ei halua tai jaksa sen kummemmin panostaa, Aihinen neuvoo nappaamaan kaupasta valmiita, laadukkaita raaka-aineita. 

– Käytä laadukkaita kotimaisia juureksia ja paahda ne uunissa. Osta ehkä joku valmis savukalkkuna. Ei tarvii hirveästi tehdä mitään, Aihinen neuvoo.

Kannattaa kokeilla esimerkiksi suosittuja uunijuureksia Kari Aihisen tapaan. 

LUE MYÖS: Kinkun paisto: Pienen joulukinkun paistaminen – helpot ohjeet

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran joulukuussa 2019.

Lisää aiheesta:

Kari Aihinen muistuttaa: Joulupöydässä ei kannata sortua kalliiseen mokaan – "Älkää lämätkö kaikkia ruokia…"Dani vinkkaa, miten kinkun voi paistaa uunissa sähköä säästäen: "Tulee aika pirun hyvää"Kari Aihisen tärkeimmät vinkit joulukinkun paistoon: "Se ei ole mikään vaurauden merkki, että sulla on taloyhtiön isoin kinkku"Alkaako kinkku jo tympiä? Keittiöpäällikkö Jussi vinkkaa, mitä siitä kannattaa tehdä: Kuin vanhanajan lihapiirakkaaTv-kokki Alex Nurmi antaa tämän joulun ruokatrendit – paljastaa omat juhlapöydän suosikkinsaNäin Kari Aihinen neuvoo paistamaan joulukinkun – älä ainakaan sorru perusvirheeseen: "Sitten tulee sahanpurua uunista ulos"
RuokaJouluMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 16:38
    Joulu

    Saako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?

  • 14:37
    Ruokaniksit

    Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kivi

  • 11:30
    Jouluruoka

    Näitä tuttuja valmisruokia suomalainen suosii joulupöydässä – pakastepitsojenkin menekki kasvaa pyhinä

  • 08:41
    Ravitsemus

    Kuitulisiin liittyy harhakäsitys – Hanna Partanen muistuttaa: "Ei todellakaan valitettavasti niin ole"

  • Eilen11:30
    Linnan juhlat

    Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!