- hirvenlihaa - täysjyväriisiä - 2 mandariinia - Canderel-makeutusainetta - 3 porkkanaa - Runeberg-suklaapatukka
Antti Vahteran ja Jope Ruonansuun menu:
Porkkanasosekeitto
2 porkkanaa 1 dl kermaa 4 dl vettä suolaa mustapippuria
Kuori ja paloittele porkkanat kuutioiksi. Keitä vedessä kypsiksi ja lopuksi kerma. Kaada seos tehosekoittimeen ja anna pyöriä tasaisen kuohkeaksi. Mausta pippurilla ja suolalla.
Hirvikäristys
200 g hirvikäristyslihaa henkeä kohden voita tai öljyä ruskistamiseen vettä mustapippuria suolaa
Ruskista paistinpannulla lihat kypsiksi. Lisää lihat kattilaan ja päälle vettä niin, että pinta peittyy. Anna kiehua miedolla tulella noin 45 minuuttia välillä vettä lisäten ettei lihat kuivu. Mausta pippurilla ja suolalla. Tarjoile käristys perunamuhennoksen kanssa.
Hirvirisotto
100 g hirvikäristyslihaa henkeä kohden risottoriisiä tai täysjyväriisiä 1 dl basilikaöljyä mustapippuria suolaa
Valmista risotto joko risotto -tai täysjyväriisistä pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää valmiiseen risottoon hyvin ruskistetut ja haudutetut hirvikäristyslihat ja basilikaöljy. Mausta pippurilla ja suolalla.
Basilikaöljy
1 dl oliivi tai maissiöljyä 1 dl silputtuja tuoreen basilikan lehtiä
Anna pyöriä tehosekoittimessa tasaisen vihreäksi. Mausta ripauksella pippuria ja suolaa.
Mandariini- suklaamousse
Runeberg- suklaapatukka 2 mandariinia 2 dl kermaa Canderel- makeutusainetta
Sulata suklaa vesihauteessa. Tee ohuita suklaalamelleja nostamalla sulatettua suklaata vajaa ruokalusikallinen voipaperin päälle ja lastalla levittäen pyöreäksi. Tee näitä neljä. Anna jäähtyä hetki viileässä. Sekoita loppu suklaa kevyesti vaahdotetun kerman kanssa. Lisää kattilaan teelusikallinen voita ja ruokalusikallinen Canderel- makeutusainetta ja anna lämmetä. Lisää sekaan mandariinit ja kuullota lämpimiksi. Jäähdytä. Tee suklaakermasta lusikalla paloja lautaselle. Kaada päälle mandariineja ja koristele suklaalastulla.