Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Jope Ruonansuun kassi:

Julkaistu 20.04.2001 10:27

- hirvenlihaa - täysjyväriisiä - 2 mandariinia - Canderel-makeutusainetta - 3 porkkanaa - Runeberg-suklaapatukka

Antti Vahteran ja Jope Ruonansuun menu:

Porkkanasosekeitto

2 porkkanaa 1 dl kermaa 4 dl vettä suolaa mustapippuria

Kuori ja paloittele porkkanat kuutioiksi. Keitä vedessä kypsiksi ja lopuksi kerma. Kaada seos tehosekoittimeen ja anna pyöriä tasaisen kuohkeaksi. Mausta pippurilla ja suolalla.

Hirvikäristys

200 g hirvikäristyslihaa henkeä kohden voita tai öljyä ruskistamiseen vettä mustapippuria suolaa

Ruskista paistinpannulla lihat kypsiksi. Lisää lihat kattilaan ja päälle vettä niin, että pinta peittyy. Anna kiehua miedolla tulella noin 45 minuuttia välillä vettä lisäten ettei lihat kuivu. Mausta pippurilla ja suolalla. Tarjoile käristys perunamuhennoksen kanssa.

Hirvirisotto

100 g hirvikäristyslihaa henkeä kohden risottoriisiä tai täysjyväriisiä 1 dl basilikaöljyä mustapippuria suolaa

Valmista risotto joko risotto -tai täysjyväriisistä pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää valmiiseen risottoon hyvin ruskistetut ja haudutetut hirvikäristyslihat ja basilikaöljy. Mausta pippurilla ja suolalla.

Basilikaöljy

1 dl oliivi tai maissiöljyä 1 dl silputtuja tuoreen basilikan lehtiä

Anna pyöriä tehosekoittimessa tasaisen vihreäksi. Mausta ripauksella pippuria ja suolaa.

Mandariini- suklaamousse

Runeberg- suklaapatukka 2 mandariinia 2 dl kermaa Canderel- makeutusainetta

Sulata suklaa vesihauteessa. Tee ohuita suklaalamelleja nostamalla sulatettua suklaata vajaa ruokalusikallinen voipaperin päälle ja lastalla levittäen pyöreäksi. Tee näitä neljä. Anna jäähtyä hetki viileässä. Sekoita loppu suklaa kevyesti vaahdotetun kerman kanssa. Lisää kattilaan teelusikallinen voita ja ruokalusikallinen Canderel- makeutusainetta ja anna lämmetä. Lisää sekaan mandariinit ja kuullota lämpimiksi. Jäähdytä. Tee suklaakermasta lusikalla paloja lautaselle. Kaada päälle mandariineja ja koristele suklaalastulla.

Lisää aiheesta:

Päätön matkustustrendi leviää sosiaalisessa mediassa – uskaltaisitko kokeilla?Nyt on erikoista: Uusi televisiokanava seuraa Kaijan, Paulan ja Sepon liikkeitä jouluun astiHelppo resepti suklaakekseihin – kananmunaa ei tarvitaOxfordin vuoden sana kuvaa raivostuttavaa ilmiötä, johon sinäkin olet luultavasti somessa törmännytKokki näyttää, miten teet klassikkokastikkeen helposti itse – "Ihmisiä vähän pelottaa"Milloin keski-ikä nykyään alkaa? Kansalla selkeä mielipide
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:59
    Matkailu

    Päätön matkustustrendi leviää sosiaalisessa mediassa – uskaltaisitko kokeilla?

  • 17:20
    Porot

    Nyt on erikoista: Uusi televisiokanava seuraa Kaijan, Paulan ja Sepon liikkeitä jouluun asti

  • 17:01
    Leivonta

    Helppo resepti suklaakekseihin – kananmunaa ei tarvita

  • 14:34
    Ilmiöt

    Oxfordin vuoden sana kuvaa raivostuttavaa ilmiötä, johon sinäkin olet luultavasti somessa törmännyt

  • 09:35
    Ruoka

    Kokki näyttää, miten teet klassikkokastikkeen helposti itse – "Ihmisiä vähän pelottaa"