Jonne Aaron ammattinsa varjopuolesta: Mikään ei nakerra ihmistä pahemmin

Muusikko Jonne Aaron on lavalla kirkuvien fanien edessä esiintyvä tähti. Silti hänkin on välillä yksinäinen.

Laulaja Jonne Aaron kertoo kokemastaan yksinäisyydestä äitienpäivänä MTV3-kanavalla nähtävässä Yksinäisyyden yllättämät -dokumentissa.

– Kun uuden levyn promoaminen ja kiertueet ovat kuumimmillaan, siinä hullunmyllyn keskellä koen olevani tosi yksin, hän kuvailee.

Jonnen mukaan yksinäisyys iskee helposti myös keikkalla saadun lavahurmoksen jälkeen, kun hän pyörii hotellihuoneen sängyssä unta odottaen. Unien jälkeen on edessä yksinäinen ajomatka seuraavaan keikkapaikkaan.

– On tää sellaista yksinäisen miehen homma, mutta mä oon itse kuitenkin valinnut tän alan, Jonne painottaa.

Vaikka Jonne Aaron on yksinäinen vain hetkittäin ja pääasiassa ammatinvalintansa takia, hän tietää, miten riipivää ja ahdistavaa yksinäisyys voi olla. Yksinäisyys on Suomessa erittäin yleinen, vakava ja monimuotoinen ongelma. Yksinäisyys voi liittyä johonkin elämänvaiheeseen tai kestää koko elämän. Pahimmillaan se on totaalista ja lamauttavaa.

"Yksinäisimpinä hetkinä nukuin kitaran vieressä"

Jonne Aaronille muutaman vuoden takainen ero pitkästä parisuhteesta oli rankka isku.

– Yksinäisimmillä hetkillä mä oon nukkunnut kitara mun vieressä. Se on ehkä säälittävintä, mitä mä tiedän, Jonne kertoo naurahtaen.

Kitaraa Jonne käytti myös purkaessaan yksinäisyyttään tuoreimman levynsä biisien tekoon. Levylle päätyi muun muassa tiuhaan radiossa soinut Yksin-biisi. Helpotusta pahaan oloonsa Jonne haki myös lenkkipolulta ja baarista.

Jonne kokee kuitenkin olevansa onnekas, koska yksinäisyys ei ole hänelle pysyvä olotila.

– Mä en kenellekään soisi tai toivoisi yksinäisyyttä. Musta tuntuu, että mikään ihmistä ei pahemmin nakerra kun yksinäisyys.

Yksinäisyys on eri asia kuin yksinolo, jota Jonne sanoo välillä tarvitsevansa.

– Vaikka mä tykkään olla ihmisten kanssa kanssakäymisissä, luovuus tarvitsee erakkomaisuutta. Voin siis myös olla yksin olematta yksinäinen, Jonne huomauttaa.

Kenestä tahansa voi tulla yksinäinen

Muusikko Jonne Aaronin lisäksi Yksinäisyyden yllättämät -dokumentissa oman tarinansa kertovat 11-vuotias koulukiusattu tyttö, nelikymppinen sinkkunainen, 25-vuotias vakavasti sairaan lapsen yksinhuoltaja sekä eronnut, eläkkeellä oleva muurari.

Heidän yksinäisyytensä on totaalisempaa ja vakavampaa kuin Jonnella. Dokumentin henkilöt kertovat avoimesti, miten heistä tuli yksinäisiä, kuinka he tilanteeseensa suhtautuvat ja mitä he ovat yrittäneet tehdä yksinäisyytensä vähentämiseksi. Kenestä tahansa voi tulla yksinäinen.

YKSINÄISYYDEN YLLÄTTÄMÄT -dokumentti MTV3-kanavalla sunnuntaina klo 17.55.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja