Jolla: Sailfish on nyt valmis ja ladattavissa pian Android-laitteisiin

Suomalainen matkapuhelinyhtiö Jolla on julkistanut Sailfish OS 1.0 -käyttöjärjestelmäversion, joka on valmis maailmanlaajuiseen jakeluun.

Sailfishin uusin päivitys tulee jakoon ensi kuussa. 

-Olemme erittäin innoissamme. Uskomme, että Jolla tarjoaa nyt todella toimintakykyisen vaihtoehdon kaikille älypuhelimien käyttäjille, toteaa Jollan johtaja Marc Dillon.

Dillon toteaa, että kehitys ei lopu tähän vaan luvassa on kuukausittain sovelluspäivityksiä Jollan laitteisiin ja Sailfish-käyttöjärjestelmään.

Jolla kertoo suunnitelmistaan suuntautua Venäjän, Intian ja Hong Kongin markkinoille. Myös useissa Euroopan maissa käydään neuvotteluja uusien jakelukanavien luomiseksi.

Sailfish muihin Android-laitteisiin

Jolla kertoo, että Sailfish-alusta on pian mahdollista ladata myös tiettyihin Googlen Android-käyttöjärjestelmää käyttäviin laitteisiin.  Sailfish OS on onnistuttu siirtämään jo Samsung Galaxy-, Google Nexus-, and Sony Xperia -laitteisiin. 

Tämän lisäksi Jolla julkistaa käyttöliittymästään Android-laitteille ladattavan launcher-aplikaation, joka simuloi Sailfish-järjestelmän toimintaa.

-Näemme tämän suurena mahdollisuutena Sailfish-käyttöjärjestelmälle, sillä maailmassa on lähes miljardi Android-käyttöjärjestelmän käyttäjää. Moni heistä etsii uusia käyttökokemuksia piristääkseen laitteidensa toimintaa. Viime vuonna pelkästään Kiinassa 100 miljoonaan laitteeseen vaihdettiin uusi käyttöjärjestelmä, toteaa Jollan hallituksen puheenjohtaja Antti Saarnio

Android-laitteisiin ladattava Sailfish-ohjelmisto tulee markkinoille tämän vuoden ensimmäisen puoliskon aikana.

Lue myös:

    Uusimmat