Jokerien paluun ympärillä yleisöryntäys – SM-liigaseuroille kuittia: "Asettaa entistä oudompaan valoon"

Uudelleensyntynyt Helsingin Jokerit palaa kotimaiselle kiekkokartalle loppuunmyydyssä Rauman Pitsiturnauksessa. Eteläpääty ry:n Roope Rädyn mukaan Liiga-seurojen aiemmat puheet Jokerien vaikutuksesta Suomi-kiekkoon näyttävät saavan kolauksen. 

Jokerit palaa ryminällä suomalaiseen kiekkokaukaloon. Kahdeksan kautta KHL:ssä harhailleen helsinkiläisseuran kannattajat rynnivät todistamaan tapausta väkevällä edustuksella. 

Perjantaina miteltävässä Pitsiturnauksessa Jokerit ottaa pitkästä aikaa mittaa Liiga-joukkueista. Jokerit pelaa alkulohkossa Ässiä ja Lukkoa vastaan.

– Faniyhdistysten kautta meillä on mennyt vähän reilut sata lippua. Omatoimimatkaajiakin on useita. Osa menee Raumalle jo huomenna. Eteläpäädyn bussi starttaa aikaisin perjantaina, kertoo Eteläpääty ry:n varapuheenjohtaja Roope Räty. 

Seurayhteisössä tunnelma on välikauden jälkeen poikkeuksellisen kutkuttava. 

– Ainahan ennen kautta fiilis on tosi odottava. Nyt se vielä korostuu. Yhteisö ja ihmiset ovat meille tosi tärkeitä.

Jokerien edustusjoukkue ei pelannut viime kaudella otteluakaan. Seuran vetäydyttyä KHL:stä Venäjän hyökkäyssodan alettua kulisseissa organisaatio laitettiin atomeiksi ja omistajaporras vaihtui. Ensi kaudella joukkue pelaa Mestistä.

Kannattajat eivät kuitenkaan levänneet. Sankka joukko seurasi Jokerien U20-joukkueen pelejä pitkin kautta. Juniorijoukkue eteni aina loppuotteluihin asti. 

– Viime kaudella Pirkkolan jäähalli oli loppuunmyyty. Kaikki halukkaat fanit eivät sinne mahtuneet. On mahtavaa, että näkee taas niitä ihmisiä. Mutta tietenkin se, että nähdään Jokerit, nimenomaan uudella kokoonpanolla, Räty kertaa kannattajayhteisön tuntoja.

Pitsiturnaus on ollut jo useamman päivän ajan ennakkoon loppuunmyyty. Jokerien vaikutusta tähän uutiseen ei Rädyn mielestä voida väheksyä. 

– Kun muistellaan jotain aiempia lausuntoja, kun joku Liiga-joukkue ilmoitti, että Jokereista aiheutuisi heille vain tappioita, niin tämä asettaa taas entistä oudompaan valoon tuollaiset lausunnot, Räty päättää. 

MTV Urheilun tietojen mukaan myös mediaa on saapumassa Äijänsuolle poikkeuksellisen sankoin joukoin.

 

Lue myös:

    Uusimmat