Mainos

Jokainen saa kolme mahdollisuutta rakastua – ja on tärkeää käyttää ne kaikki

Rakastumme, eroamme – ja joskus päädymme takaisin yhteen. Jokainen elämämme aikana koettu rakkaus opettaa meille paljon sekä itsestämme että rakkaudesta ylipäätään. 

Psykologien mukaan jokainen meistä voi rakastua elämänsä aikana aidosti vain kolme kertaa. Jokainen näistä rakkaustarinoista on yhtä tärkeä ja tarpeellinen – jokaisella niistä on opetus, kertoo Cosmopolitan.

1. Satumainen rakkaustarina

Monesti ensirakkaus saapuu elämäämme silloin, kun olemme todella nuoria. Nuori rakkaus saa meidät tuntemaan olomme siltä, kuin eläisimme sadussa; rakastumme kuin taikaiskusta ja uskomme sen kestävän elämämme loppuun saakka. 

Nuorina ja epävarmoina tapanamme on tehdä asioita, joita ystävät ja perheenjäsenet meiltä odottavat. Se, miltä suhde näyttää ulkoapäin, on tärkeämpää kuin se, miltä meistä todellisuudessa tuntuu. Saatamme kieltäytyä näkemästä ongelmia ja uhrata periaatteemme vain sen vuoksi, että haluamme esittää kaiken olevan kunnossa.

Tämänkaltainen suhde opettaa meille sen, että kumppanin tuntemisen lisäksi on erittäin tärkeää, että tunnemme myös itsemme.

2. Monimutkainen suhde

Elämämme toinen suhde on aina se mutkikkain. Ensimmäisestä suhteesta oppineina toiseksi kumppaniksi valikoituu usein henkilö, joka on hyvin erilainen kuin ensimmäinen. Tai niin ainakin luulemme. Tästä huolimatta suhteessa koetaan hyvin todennäköisesti valehtelua, manipulointia ja jopa väkivaltaa.

Yritämme paikkailla suhdetta parhaan kykymme mukaan, mutta jokainen uusi yritys päättyy vielä suuremaan katastrofiin. Suhde on todellista draamaa satunnaisten onnen hetkien kera. Todelliset tunteemme joutuvat sivuraiteille jonkin muun asian, tässä tapauksessa suhteen pelastamisen vuoksi.

Tämänkaltainen rakkaus opettaa meille, kuinka tärkeä asia vastarakkaus oikein on.

3. Kypsä suhde

Kolmas rakkaus saapuu elämäämme usein silloin, kun olemme antaneet jo periksi. Se saapuu kutsumatta eikä vaikuta lainkaan siltä, miltä tosirakkaus mielikuvissamme näyttää. Se ei ehkä ole täydellinen, mutta se on aito ja helppo. Sellainen, jota ei voi sanoin kuvailla.

Tässä vaiheessa elämäämme meillä ei ole enää odotuksia. Emme tuhlaa aikaa miettimällä, miltä täydellisen kumppanin pitäisi näyttää. Hyväksymme vihdoin kumppanimme sellaisena kuin hän on. Ja mikä tärkeintä, kumppanimme ajattelee meistä samalla tavalla.

Tämänkaltainen suhde opettaa meitä olemaan aitoja ja ymmärtämään, että suhteen ei tarvitse olla täydellinen.

***

10:00

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.