Mainos

Joka kahdeksas amerikkalainen elää köyhyydessä

Köyhyydestä kärsivät Yhdysvalloissa eniten mustat sekä ja latinalaista syntyperää olevat. Eniten köyhyyttä on Mississippin ja Louisianan osavaltioissa, korkein keskitulo puolestaan löytyy New Jerseystä.

Joka kahdeksas amerikkalainen ja joka neljäs musta eli köyhyydessä Yhdysvalloissa viime vuonna. Tämä käy ilmi tuoreista tilastotiedoista.

Kyseessä oli ensimmäinen vuosi Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin virkaanastumisen eli vuoden 2001 jälkeen, kun köyhien osuus ei noussut vaan pysyi suunnilleen ennallaan.

Köyhyys keskittyy edelleen Yhdysvalloissa voimakkaasti mustiin ja latinalaista syntyperää oleviin. Virallisen köyhyysrajan alapuolella eli viime vuonna 37 miljoonaa amerikkalaista eli 12,6 prosenttia väestöstä.

Köyhyysrajaksi on määritelty vuositulo, joka on 10 000 dollaria (7800 euroa) yhtä ihmistä kohden ja 20 000 dollaria (15 600 euroa) nelihenkistä perhettä kohden.

Köyhien osuus väestöstä laski edellisen kerran vuonna 2000, Bill Clintonin presidenttikauden viimeisenä vuonna.

Ilman sairausvakuutusta olevien määrä nousi hieman viidettä peräkkäistä vuotta. Lähes joka kuudennella ei ole sairausvakuutusta, kun latinalaista syntyperää olevista vailla vakuutusta on joka kolmas.

Demokraatit kiirehtivät heti kommentoimaan uusia köyhyystilastoja sanoen, että nykyhallinto ei tee riittävästi köyhien auttamiseksi.

- Aivan liian monet amerikkalaisperheet, jotka tekevät kovasti työtä ja elävät kaikkien sääntöjen mukaan, päätyvät silti elämään köyhyydessä, demokraattiedustaja George Miller sanoi.

Joka neljäs musta ja lähes yhtä paljon latinalaista syntyperää olevista eli köyhyydessä, kun valkoisista köyhiä oli 8,3 prosenttia. Valkoisten keskuudessa köyhien osuus myös laski hieman.

Yhdysvalloille kuuluvan Puerto Ricon lisäksi eniten köyhyyttä oli eteläisissä Mississippin ja Louisianan osavaltioissa, joita hirmumyrsky Katrina runteli viime vuonna. Suurimmista kaupungeista heikoimmilla olivat Cleveland (32 prosenttia köyhiä) ja Detroit (31 prosenttia köyhiä). Korkein keskitulo puolestaan löytyi New Jerseyn osavaltiosta, ja perässä seurasivat Maryland Ja Connecticut.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.