Mainos

”Joillekin lapsille joulun taika on vihdoin kuulla, ettei joulupukkia ole olemassa” – tästä syystä äiti kertoi totuuden autistiselle tyttärelleen

Skotlantilaisen autismista kärsivän tytön joulun pelasti totuus joulupukista. Nyt joulua odotetaan perheessä täysin uudella innolla. 

Skotlantilainen bloggaaja ja äiti Miriam Gwynne kertoo, ettei hänellä ollut muuta vaihtoehtoa kuin olla täysin rehellinen 8-vuotiaalle tyttärelleen Naomille joulupukin olemassaolosta.

Autismia sairastava Naomi oli hyvin ahdistunut siitä, kuinka joulupukki ehtii vierailla jokaisessa talossa maailmassa ja kuinka hän pääsee savupiiputtomiin taloihin sisään.

– Ajatus siitä, että tuntematon ihminen tulisi sisään taloon hänen nukkuessaan, sai hänet kerta kaikkiaan kauhun valtaan, äiti kertoo.

– Kaikista taianomaisin asia, jonka olen voinut tehdä hänelle, oli sen kertominen, ettei joulupukkia ole olemassa. Yhtäkkiä kaikki käy hänelle järkeen. Nyt hän voi ymmärtää päässään, miten 'joulupukki' voi olla ostoskeskuksessa, paikallisessa koulussa ja pohjoisnavalla samaan aikaan.

Totuuden kertomisen jälkeen Naomi ei äidin mukaan enää pelkää, että tuntematon ihminen tulee kotiin hänen nukkuessaan.

Ahdistus muuttui iloksi

Miriamin mukaan hänen tyttärensä ja tämän kaksoisveli ovat vaikean autistisia, eivätkä he kykene esimerkiksi puhumaan tai lukemaan. Äidistä olikin vaikeaa katsoa vierestä, kun lapset olivat ahdistuneita juhlakautena, jonka on tarkoitus olla täynnä iloa ja riemua. Naomi oli hyvin ahdistunut, sillä hän halusi olla "kilttien listalla".

– Tosiasiassa hän valvoi öitä huolehtien, ja hän pomppasi ilmaan joka kerta, kun ovikello soi, Miriam kertoo.

Naomille oli opetettu, ettei tuntemattomien ihmisten kanssa sovi jutella tai heidän polvelleen istua. Lapsesta olikin kauheaa katsoa muiden lasten rikkovan näitä sosiaalisia sääntöjä istumalla tuntemattoman, punaiseen pukeutuneen miehen syliin.

– Hänen autisminsa takia sääntöjen rikkominen tuntuu hänestä ahdistavalta ja kamalalta, joten joulupukki linkittyi hänen mielessään kummallisiin ja hämmentäviin asioihin, äiti kertoo.

Miriam toivoo, että olisi kertonut joulupukista lapsilleen jo aiemmin, sillä nyt hänen tyttärensä on iloisempi ja innostuneempi joulusta kuin koskaan aiemmin.

– Joillekin autistisille lapsille joulun taika on vihdoin kuulla, ettei joulupukkia olekaan olemassa, äiti kertoo.

Lähde: The Sun

***

2:15

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.