Mainos

Joillakin oppilailla jälki-istuntoa jopa 20 tuntia istumatta

Peruskoulujen kurinpitotoimet eivät enää ole tätä päivää.

Opetusalan ammattijärjestö OAJ:n mukaan nyt on syytä käydä laajaa yhteiskunnallista keskustelua työrauhasta, koulujen kurinpitotoimista ja vanhempien vastuusta lapsista. Lisäksi opetusryhmien koot ja heterogeenisyys aiheuttavat omat haasteensa koulupäivän sujuvuudelle.

OAJ:n työmarkkinalakimies Sanna Haanpään mukaan nykyiset rangaistukset eli jälki-istunto, varoitus ja määräaikainen erottaminen eivät ole enää ajan tasalla.

– Meillä on tällä hetkellä oppilaita, joilla on jopa 20 tuntia istumatta, niin eihän siinä ole mitään järkeä enää määräillä uusia - ei se toimi.

Määräaikainen erottaminen on Haanpään mukaan hallinnollisesti hyvin hankala ja monimutkainen päätös, jolla ei voida vaikuttaa äkilliseen tilanteeseen.

– Jos on kyse vaikka akuutista väkivallanteosta, niin käytännössä voidaan evätä oikeus opetukseen loppupäivän ajaksi mutta sitten se oppilas on siellä seuraavana aamuna.

– Se, että olisi mahdollisuus evätä oikeus opetukseen vaikka kolmen päivän ajaksi olisi jo hallinnollisesti helpompi. Sen voisi rehtori tehdä sen sijaan, että se menisi lautakunnan käsittelyyn kuten erottaminen, Haanpää viittaa vuoden alussa ammatti- ja korkeakouluissa voimaantulleeseen sora-lakiin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.