Johannes Hösflot Kläbo taas maailmancupin valtias – leikitteli Aleksandr Bolshunovin kanssa

Johannes Hösflot Kläbo varmisti maastohiihton miesten maailmancupin kokonaisvoiton kauden päättäneessä 15 kilometrin vapaan takaa-ajokisassa Kanadan Quebecissä sunnuntaina.

Venäjän Aleksandr Bolshunov ja Kanadan Alex Harvey ajoivat Kläbon reilun 50 sekunnin eron kiinni kilpailun puolivälissä, osittain norjalaisen hidastelun seurauksena.

Kläbo ei antanutkaan haastajien yllättää, vaan karkasi kaksikolta noin kilometri ennen maalia. Hän varmisti samalla toisen peräkkäisen kokonaiscupin ykköstilan ennen Bolshunovia.

Jos venäläinen olisi ollut ykkönen sunnuntaina, hän oli ryövännyt cup-mestaruuden. Bolshunov taipui lopulta myös Harveylle.

Ristomatti Hakola oli sunnuntain kisassa parhaana suomalaisena 13:s. Hän lähti ladulle 10. sijalta.

Kansainvälisen uransa päättänyt Matti Heikkinen oli 48:s. Suomalaisrintaman täydensi Joni Mäen 36. sija ja Lauri Vuorisen 46. sija.

Aiemmin sunnuntaina Krista Pärmäkoski oli naisten takaa-ajokilpailussa neljäs, ja päätyi kokonaiscupissa samalle sijalle.