Jo toinen koronaviruksen varjostama kouluvuosi tulee päätökseensä – poliisi valvoo päättäjäisviikonloppua tehostetusti

Näin poliisi varautuu suuren juhlaviikonloppuun –"Jos Suomi voittaa, meillä painetaan heti lisäresurssihälytysnappia" 3:29
Näin poliisi varautuu vilkkaaseen viikonloppuun: "Jos Suomi voittaa, meillä painetaan heti lisäresurssihälytysnappia".

Useilla paikkakunnilla kouluja on ohjeistettu pitämään päätösjuhlat normaalia pienimuotoisempina koronavirustilanteen vuoksi.

Esikouluissa, peruskouluissa, lukioissa ja ammattikouluissa siirrytään päätösjuhlallisuuksien ja todistusten jaon myötä kesän viettoon, ja kouluihin palataan jälleen elokuun puolivälin paikkeilla. 

Viruksen leviämisvaiheessa olevassa Helsingissä päätösjuhlia järjestetään luokkaryhmittäin, eivätkä oppilaiden vanhemmat tai sukulaiset voi ottaa osaa juhlaan. 

Myöskään esimerkiksi virustilanteessa perustasolla olevassa Jyväskylässä suuria yhteen kokoavia juhlia ei perusopetuksen puolella järjestetä, vaan todistukset jaetaan pienemmissä ryhmissä.

Tunnelmia päätösjuhlista voidaan ainakin osassa kouluista lähettää kotiväelle verkkolähetysten muodossa.

Poliisi toivoo päihteetöntä ja koronaturvallista juhlintaa

Kouluvuosi päätetään sääennusteiden mukaan poutaisessa ja lämpötilaltaan jopa helteisessä säässä suuressa osassa maata. Ainoastaan Lapin pohjoisosissa lämpötila näyttää jäävän alle 20 lämpöasteen.

Poliisi on ennalta ohjeistanut nuoria juhlimaan ilomielellä, mutta päihteettömästi ja koronaturvallisesti pienissä kaveriporukoissa. Virkavalta valvoo tehostetusti nuorten iltamenoja kaupungeissa ja nuorten suosimilla paikoilla ympäri maata.

Poliisi myös kehottaa vanhempia keskustelemaan etukäteen lastensa kanssa koulujen päätösviikonlopusta ja pitämään nuoriin yhteyttä illan aikana. Vanhempien olisi poliisin mukaan myös hyvä olla tavoitettavissa puhelimella illan aikana.

Ainakin suurissa kaupungeissa nuorisotyöntekijät kiertävät kokoontumispaikoilla tarjoten esimerkiksi keskusteluapua.

Lue myös:

    Uusimmat