Poliisi valmistautuu suureen juhlaviikonloppuun: "Jos Suomi voittaa, meillä painetaan heti lisäresurssihälytysnappia"

3:29
Näin poliisi kertoo varautumisestaan suureen juhlaviikonloppuun.

Koulujen päättäjäisviikonloppu, helteet ja mahdolliset torijuhlat pitävät Helsingin poliisin kiireisenä tänä viikonloppuna. Ylikomisario Jarkko Lehtisen mukaan viikonloppuun on varauduttu merkittävillä lisäresursseilla.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Moressa!

Kaikki parhaat palat turnauksesta osoitteessa mtvuutiset.fi

Kaikki ottelut C Moressa ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Ylikomisarion mukaan poliisilla on tiedossa yleisimmät nuorten kokoontumispaikat, joihin jalkaudutaan sosiaalitoimen kanssa etenkin lauantaina. Resursseja on kasvatettu merkittävästi.

Erityistä huomiota aiotaan kiinnittää alkoholin käyttöön.

– Juhliminenhan on ok, kunhan se pysyy kohtuuden rajoissa. Eli ei liikaa alkoholia eikä liian nuorena, että sammuillaan puistoon, joudutaan rikoksen uhriksi tai kännipäissään tapellaan tai muuten hölmöillään, Lehtinen sanoo.  

Poliisi varautuu torijuhliin

Lauantai-iltana myös poliisissa seurataan tiiviisti Suomen ottelua jääkiekon MM-välierässä. Ottelussa ratkaistaan, pääseekö Suomi pelaamaan kiekkokullasta.

– Jos Suomi voittaa, niin heti ottelun jälkeen meillä painetaan lisäresurssihälytysnappia.

Poliisi on tehnyt etukäteen suunnitelman, jonka mukaisesti sunnuntaille on mahdollista hankkia lisäresursseja valvomaan mahdollista juhlivaa kansaa.  

Helsingissä torijuhlinta on yleensä keskittynyt Kauppatorin Mantan patsaan läheisyyteen. Kaupunki aikoo aidata kovia kärsineen Mantan, jos torijuhlat näyttävät todennäköisiltä.

– Erityisesti valvotaan sitä, että juhlijoiden turvallisuus on hyvä. Eli kaduilla juhlivien seassa ei ajeta autolla, ettei kukaan tipu Kolera-altaaseen tai mereen päihtyneenä, ja että juhliminen pysyy järjellisissä rajoissa, eli hauskanpitona eikä paikkojen rikkomisena.

– Sellaistakin sattuu, että kun liikaa otetaan, järki lähtee.

Poliisi ei voi puuttua torille kokoontumiseen

Vaikka Helsingissä rajoitetaan yhä yli 50 hengen yleisötilaisuuksia, se ei koska mahdollista torijuhlaa. Rajoitukset koskevat vain ennalta koolle kutsuttua tapahtumaa, ei yksityisihmisten päätöstä lähteä kaduille juhlimaan.

– Poliisi ei voi kieltää ihmisiä kokoontumasta yhteen, mutta poliisi vahvasti suosittaa ja tulee paikan päällä kehottamaan ihmisiä pitämään turvavälejä ja välttämään tiivistä kokoontumista.

– Eihän siinä ole mitään järkeä, että iloisesta juhlimisesta tulisi sairaalareissu monelle tartunnan takia.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja