Jimmy Kimmel twiittasi presidentti Trumpille kesken Oscar-lähetyksen: "Oletko hereillä?"

Oscar-gaalan juontanutJimmy Kimmel ei peittele tunteitaan Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpia kohtaan. 

Elokuvamaailman Oscar-palkinnot jaettiin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Suomen aikaa. Maailman seuratuimpiin tapahtumiin kuuluva gaala on usein myös poliittisten mielenilmausten näyttämö.

Tänä vuonna erityisen paljon lokaa sai Yhdysvaltain presidentti Donald Trump. Gaalan juontaja Jimmy Kimmel otti lavan haltuun ja soimasi Trumpia jo avauspuheenvuorossaan, ja heitti viiltäviä kuittejaan läpi gaalan.

– Muistatteko viime vuoden, kun Oscar-gaala vaikutti rasistiselta? Kiitos Donald Trumpin, se on mennyttä, Kimmel leukaili.

Gaalan puolivälissä Kimmel alkoi ihmetellä, miksi tulisesta luonteestaan ja kyseenalaisesta some-käyttäytymisestään tunnettu Trump ei ole twiitannut kertaakaan gaalan aikana. 

Tämän jälkeen "huolestunut" Kimmel heijasti puhelimensa näytön valkokankaalle ja twiittasi Trumpille suorassa lähetyksessä. Ensin hän tiedusteli, mahtaako herra Trump olla hereillä. Tämän jälkeen hän lähetti myös terveiset näyttelijä Meryl Streepiltä, jota Trump on kuvaillut yliarvostetuksi. 

Kritiikki Trumpin hallintoa kohtaan näkyi myös yleisön joukossa. Tänä vuonna gaalahumussa vilkkui runsaasti vaalean sinisiä rintamerkkejä. Kyseessä on American Civil Liberties Union -kansalaisjärjestön tunnus.

Järjestö puolustaa perustuslain takaamia kansalaisoikeuksia ja on viime aikoina kunnostautunut Trumpin voimakkaana kritisoijana. Järjestö esimerkiksi haastoi Trumpin hallinnon oikeuteen sen ajamasta muslimimaiden asukkaiden maahantulokielloista. Nauhaa käyttämällä Hollywood-tähdet ilmaiset tukensa järjestölle.

Lue myös:

    Uusimmat