JHL, Teollisuusliitto ja Pro ilmoittivat työtaistelutoimista ensi viikolle

Kuinka kiihkeäksi politiikan syksy yltyy? MTV arvioi alkavan kauden yhteenottoja hallituksen ja opposition välillä 13:39
Kuinka kiihkeäksi politiikan syksy yltyy? MTV arvioi alkavan kauden yhteenottoja hallituksen ja opposition välillä.

Ammattiliitto Pron mukaan mielenilmauksen tarkoituksena on vaikuttaa Suomen hallituksen päätöksiin, jotka liittyvät työnteon ehtojen heikentämiseen.

Ensi viikolla on jälleen luvassa poliittisia mielenilmauksia, joilla vastustetaan hallituksen suunnittelemia työelämää ja työntekijöitä koskevia muutoksia.

Ammattiliitto Pro kertoi, että yhdellätoista työpaikalla järjestetään tulevana tiistaina tunnin mittainen mielenilmaus. Siihen osallistuu työntekijöitä Lahdesta, Hämeenlinnasta, Riihimäeltä, Forssasta ja Orimattilasta. Esimerkiksi Hämeenlinnassa mielenilmaus järjestään Pron mukaan Konecranes Finlandissa ja Patria Landissa.

Mielenilmaus toteutetaan poistumalla työpaikalta ennen varsinaisen työajan päättymistä.

– Mielenilmauksen tarkoituksena on vaikuttaa Suomen hallituksen päätöksiin, jotka liittyvät työnteon ehtojen heikentämiseen, kuten muutosneuvotteluaikojen lyhentämiseen ja sairausajan omavastuupäivään, ammattiliittojen sopimisvapauteen puuttumiseen ja sosiaaliturvan leikkauksiin, aikuiskoulutustuen ja vuorotteluvapaan poistamiseen ja ansiosidonnaisen työttömyysturvan heikentämiseen, Pro kertoo tiedotteessaan.

Pro kertoo tavoitteena olevan, että Suomen hallitus neuvottelee uudistuksista työmarkkinaosapuolten kanssa aidosti.

Samalla Teollisuusliitto ilmoitti työtaistelutoimista Hämeessä ensi tiistaina. Tunnin mittaisia ulosmarsseja järjestetään 12 työpaikalla eri puolilla Kanta- ja Päijät-Hämettä.

Toimet ovat osa SAK:n yhteistä Painava syy -kampanjaa, jonka tavoitteena on puolustaa työntekijöitä hallituksen yksipuolisia heikennysesityksiä vastaan.

Työnseisaus Kotkassa ja Haminassa

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL kertoi työtaistelun keskeyttävän työt Kotkan sekä Haminan ratapihoilla ja satamien raiteilla tulevana keskiviikkona. Raideliikenne satamissa ja ratapihoilla katkeaa kahdeksaksi tunniksi aamuvuoron aikana.

JHL kertoo, että työtaistelulla vastustetaan hallituksen työelämäheikennyksiä. Lakon järjestää Raideammattilaisten osasto Kaakon Satamat JHL ry.

– Hallitus kaavailee lukemattomia heikennyksiä työntekijöiden perusoikeuksiin ja suomalaisten sosiaaliturvaan. Emme voi katsella toimettomina sivusta, kun oikeuksiamme poljetaan, yhdistyksen puheenjohtaja Mika Kurttila sanoo tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat