Jesse Puljujärvi ja Kärppä-tutkapari yllättäen erilleen Leijonissa – tältä ketjut näyttivät

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue eli Leijonat aloitti valmistautumisensa torstaina alkavaa Karjala-turnausta varten Helsingissä. Tiistaina mukana olivat kaikki muut paitsi puolustaja Petteri Lindbohm.

Päävalmentaja Jukka Jalonen nimesi kotiturnaukseen varsin nimekkään ryhmän. Mukana on peräti 14 viime kevään maailmanmestaria, minkä lisäksi kokoonpanosta löytyy muun muassa Jesse Puljujärvi.

Kärppien tutkapari Puljujärvi ja Juho Lammikko eivät ole samassa ketjussa, vaan Puljujärvi on istutettu ykkösvitjaan Harri Pesosen ja Sakari Mannisen kanssa. Lammikolla vierellään ovat puolestaan Kristian Kuusela ja Marko Anttila.

Puljujärvi palaa Leijoniin ensi kertaa sitten kevään 2017, jolloin hän oli mukana Pariisissa ja Kölnissä järjestetyissä MM-kisoissa.

Leijonien ensikertalaisista Mikko Niemelä on yhdeksäs puolustaja ja Petteri Nikkilä on kokeneen Atte Ohtamaan pakkiparina.

Leijonat avaa Karjala-turnauksen torstaina, jolloin se kohtaa Venäjän. Viikonloppuna ohjelmassa ovat vielä Tshekki- ja Ruotsi-ottelut.

Leijonien ketjut tiistaina:

1. Harri Pesonen - Sakari Manninen - Jesse Puljujärvi
           Mikko Lehtonen - Juuso Hietanen

2. Henrik Haapala - Miro Aaltonen - Teemu Hartikainen
           Teemu Eronen  - Ville Pokka

3. Kristian Kuusela - Juho Lammikko - Marko Anttila
         Atte Ohtamaa -  Petteri Nikkilä

4. Toni Rajala - Juhani Tyrväinen - Niko Ojamäki
       Veli-Matti Vittasmäki - Juuso Vainio

5. Eemeli Suomi - Arttu Ilomäki - Teemu Turunen
             Mikko Niemelä

Maalivahdit: Harri Säteri, Jussi Olkinuora


Lue myös:

    Uusimmat