Jesperi Kotkaniemi mukana harvinaisessa tempussa – viime kesän NHL:n kärkivaraukset huippuvireessä

Montreal Canadiensin Jesperi Kotkaniemi varattiin kesällä koko NHL:n varaustilaisuuden kolmantena pelaajana. Kotkaniemi onnistui yhdessä hänen edellä varattujen Buffalo Sabresin Rasmus Dahlinin ja Carolina Hurricanesin Andrei Svetshnikovin kanssa harvinaisessa tempussa viime yön ottelukierroksella.

Kotkaniemi jatkoi vahvaa virettään NHL:ssä, kun hän onnistui Anaheimia vastaan pelatussa ottelussa jälleen maalinteossa. Osuman myötä Kotkaniemen maaliputki venyi jo kolmen ottelun mittaiseksi.

Kotkaniemi onnistui myös harvinaisessa tempussa yhdessä Dahlinin ja Svetshnikovin kanssa. Kolmikko muodosti kärkitrion viime kesän NHL-varaustilanteessa. Myös Dahlin ja Svetshnikov onnistuivat keskiviikon vastaisena yönä maalinteossa, joten nuori kolmikko sai nimensä harvinaiseen joukkoon.

Kyseessä on nimittäin NHL:n varaushistorian viides kärkikolmikko, joka onnistuu varaustaan seuranneella kaudella maalinteossa saman ottelukierroksen aikana. Edellisen kerran vastaavanlaisessa suorituksessa on onnistuttu vuonna 1985, jolloin Mario Lemiux, Kirk Muller ja Ed Olczyk iskivät maalin saman ottelukierroksen aikana.

Lue myös:

    Uusimmat