Jenkkilehti vinkkasi: Auton ostajalle tyrkytetään vaikka ja mitä – erota hyvä tarjous huonosta

Mikäli olet pyörällä päästäsi autoliikkeiden tarjoamista lisäpalveluista ja -varusteista, tämä listaus on sinulle.

Jättämällä autoliikkeen tarjouksen väliin ja teettämällä saman työn muualla voit säästää pitkän pennin.

AutoGuide.com on listannut autoliikkeiden tarjoamia palveluita ja varusteita – ja kertoo, mihin niistä tarttua ja mitkä kiertää kaukaa.

Tartu näihin

Maalipinnan suojakalvo

Läpinäkyvä suojakalvo ehkäisee kiveniskemien ja naarmujen syntymistä esimerkiksi puskuriin, konepeltiin tai astinlistoihin. Suositeltava hankinta erityisesti uuteen autoon.

Kumimatot

Ainakin joillain merkeillä on tarjolla kumimattosarja uusiin autoihin. Tehtaalta tulee usein vain kankaiset matot, mutta mikäli automyyjä tarjoaa kumisia versioita, kannattaa tarjousta harkita.

Suorituskykypäivitykset

Jotkin autoliikkeet tarjoavat mahdollisuutta virittää autosi suorituskykyä. Pakoputkisto, jarrut tai madallussarja voidaan asentaa liikkeessä. Auto voidaan myös lastuttaa ja näin saada siitä enemmän tehoa irti. Mikäli maksat autosi rahoitussopimuksella, voit todennäköisesti lisätä virityskustannukset pakettiin.

Renkaat ja niiden varastointi

Renkaiden uusiminen on merkittävä kustannuserä auton ylläpidossa. Jos olet ostamassa autoa, kannattaa varmistaa tuleeko mukana toiset renkaat. Mikäli ei, voit mahdollisesti ostaa renkaat ja lisätä summan rahoituskustannuksiin. Jotkin autoliikkeet myös tarjoavat rengashotellipalvelua ylimääräisten renkaiden säilyttämiseen.

Harkitse näitä kahdesti

Ruostesuojaus

Kukaan ei halua autonsa ruostuvan ja autoliikkeen tarjoama ruostesuojaus pureutuu juuri tähän pelkoon. Autoliikkeiden tarjoama käsittely on kuitenkin usein kalliimpi kuin asiantuntevassa ruostesuojauksia tekevässä liikkeessä. Hintavertailu kannattaa.

Maalipinnan suojakäsittely

Suojakäsittely tarkoittaa monesti pelkkää vahausta. Se voi olla äärimmäisen kallis verrattuna ammattilaisen autopesulassa tekemään vahaukseen.

Laajennettu takuu

Laajennettu takuu on monesti rahan tuhlausta. Uusissa autoissa on jo valmiiksi kattava takuu ja kaikkein kalleimmissa komponenteissa on vielä omat erilliset takuunsa. Uuteen autoon ei välttämättä tarvitse hankkia laajennettua takuuta, mutta harkitse sitä käytetyn auton kohdalla.

Varashälytin

Useissa uusissa autoissa varashälytin on asennettu jo tehtaalla. Liikkeessä jälkiasennettava varashälytin ei välttämättä ole samaa laatua tehdasasenteisen kanssa. Jos olet ostamassa uutta autoa ja haluat varashälyttimen, valitse se tehdasasenteisena lisävarusteena.

Typpi

Typellä täytetyt renkaat ovat jenkkisivuston mukaan viimeisin autoliikkeiden tyrkyttämä huijaus. Typen sanotaan olevan vakaata ja reagoivan lämpötilanvaihteluihin ilmaa vähemmän. Nämä tietysti kuulostavat hyviltä ominaisuuksilta, mutta mikäli siitä joutuu maksamaan paljonkin ylimääräistä, kannattaa pitäytyä vanhassa tutussa ilmassa.

Lue myös:

    Uusimmat