Jelena Välbe tyrmistytti puheillaan Venäjästä: "Kukaan ei ole hyökännyt sinne"

Venäjän hiihtopomo Jelena Välbe kertoi sports.ru -sivuston haastattelussa, että Venäjä ei olisi sodassa Ukrainaa vastaan. 

Maastohiihdon viisinkertainen olympiavoittaja Välbe on useaan otteeseen antanut tukensa Vladimir Putinille. Sama kaava toistui jälleen venäläismedian haastattelussa.

– Meidän tulisi antaa tukemme presidentille. Emme ensinnäkin ole sodassa Ukrainan kanssa ja kukaan ei ole hyökännyt sinne, Välbe sanoi.

Venäjä hyökkäsi Ukrainaan viime vuoden helmikuussa. Välbe nosti esille, että venäläiset vaarantavat henkensä Ukrainassa, jotta maan kansalaiset voivat elää rauhassa ja tavalliseen tapaan kehittyvässä maassa. 

Venäjän ja Valko-Venäjän hiihtäjät ovat suljettuna kansainvälisestä kilpailutoiminnasta Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Esille on nostettu se, että venäläiset voisivat palata kilpailuihin neutraalin lipun alla. Heidän tulisi myös tuomita Venäjän aloittama sota. Välbe ei lämpene tälle ajatukselle.

– En tarjoa yhdellekään urheilijalle sitä vaihtoehtoa. Yleisellä tasolla ajateltuna, meidän ei tulisi tyytyä neutraaliin statukseen, Välbe totesi.



Lue myös:

    Uusimmat