Jelena Välbe estämässä venäläisten paluun? Jyrähti kovan lausunnon vaatimuksista

Video: Tulosruutu kertoi tammikuussa KOK:n venäläisiä ja valkovenäläisiä koskevasta linjanvedosta.

Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe jylisi, että on "mahdotonta hyväksyä", että venäläishiihtäjät palaisivat kansainvälisiin kilpailuihin neutraalilla statuksella.

Venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat suljettiin suurimmassa osassa urheilulajeja kansainvälisestä kilpailutoiminnasta sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi viime vuonna Ukrainaan. Kansainvälinen olympiakomitea KOK väläytti kuitenkin tammikuussa mahdollisuutta, että venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat palaisivat kansainvälisiin kilpailuihin tietyin reunaehdoin.

Urheilijat eivät saisi vastustaa KOK:n Ukrainaa tukevia toimia, heidän olisi noudatettava kansainvälistä antidopingsäännöstöä ja heidän olisi kilpailtava ilman maatunnuksia niin sanotulla neutraalilla statuksella.

Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe on nyt antanut kommentteja, ettei halua Venäjän moiseen suostuvan.

– Olosuhteet, joissa meidän on palattava kansainväliseen hiihtoon, ovat meille todella tärkeä seikka. En voi sanoa, että pystyn yksin tekemään tällaisen päätöksen, mutta syvä kantani on, että Venäjän vallitseva tilanne huomioon ottaen on täysin mahdotonta hyväksyä palaaminen neutraalilla statuksella. Meidän ei pitäisi hyväksyä mitään neutraalia statusta, Välbe latasi Na lyzhi -YouTube-kanavalla Championatin mukaan.

Venäläisurheilijoilla voisi siis olla edessä tilanne, että he saisivat neutraalilla statuksella tehdä paluun, mutta Venäjällä ei päättävissä elimissä suostuttaisi neutraaliin statukseen. Vaikka Välbe sanoi, ettei hän pysty yksin tekemään moista päätöstä, on tunnettua, että hän pitää suurta valtaa venäläisessä hiihdossa.

Venäläishiihtäjien näkemykset paluusta neutraalilla statuksella ovat vaihdelleet.

Lue myös:

    Uusimmat